NOVI-LOGO-ZA-VEST

 

 

Saopštenje za javnost Upravnog Odbora FK „VOJVODINA’’

 

Nakon utakmice sa FK „VOŽDOVAC’’, odigrane dana 29.04.2015.godine u Beogradu, dopunili smo Zapisnik sa sledećim mišljenjem o suđenju i poslali ga na adresu FS Srbije i Zajednice klubova Jelen Super lige, bez obaveštavanja medija, sa namerom da ne uznemiravamo sportsku javnost Srbije.

VOŽDOVAC

 

Nakon utakmice sa FK „PARTIZAN’’ i kriterijuma suđenja koji je značajno uticao na tok utakmice, odlučili smo da naše saopštenje, gore pomenutim organima, treba da bude javno.

Ovim ne želimo da umanjimo i dovedemo u pitanje sportski uspeh FK „PARTIZAN’’, ali moramo da zaštitimo naš Klub i naše mlade igrače od nepravde koja nas pogađa u kontinuitetu cele sezone, nezapamćene u našoj 100 godina dugoj istoriji.

Posle naših utakmica, ne mali broj puta, sudije su sankcionisane zbog evidentnih propusta na štetu našeg Kluba, ali nam to ne predstavlja satisfakciju, jer je rezultat svega ogroman manjak bodova, potištenost i neverica kod naših mladih igrača kao i vernih navijača.

Razumemo da su sudijske greške sastavni deo fudbalske igre, ali kako se one dese na 11 od 26 do sada odigranih utakmica, onda to ipak predstavlja organizovanu nameru da se naškodi FK „VOJVODINA’’.

Smatramo da navijači nisu najveći problem srpskog fudbala, kako se često apostrofira, nego male grupe ljudi koji zbog svojih interesa podrivaju čitav fudbalski sistem Srbije.

Definitivno je da fudbalske institucije ne mogu da se izbore sa anomalijama unutar sistema, kao i onih koji ga okružuju svojim nesportskim ineresima i radnjama, te bez pomoći državnih organa, mišljenja smo da boljitak i ozdravljenje srpskog fudbala deluje kao utopija nas koji duboko verujemo u to.

FK „VOJVODINA’’ je prinuđena da zbog zaštite svojih sportskih interesa, kao i svih ostalih časnih aktera fudbalske igre u Srbiji, pravdu potraži kod MUP Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Ova borba, od koje nećemo odustati, je borba isključivo FK „VOJVODINA’’ u ime i za čast svih onih koji su gradili stogodišnju svetlu istoriju našeg Kluba, a neki od njih i dali živote za nju.

FK „VOJVODINA’’ mora da se poštuje.

 

          FK „VOJVODINA’’

Upravni Odbor