NOVI-LOGO-ZA-VEST

 

Povodom iznošenja podataka u medijima, da je naš Klub u blokadi 293.290.025,00 din., obaveštavamo javnost o sledećim činjenicama;

Ukupno dugovanje klubova i iznos blokade nisu iste kategorije, i ne pokazuju ukupna finansijska zaduženja klubova. Što se tiče navedene blokade FK „Vojvodina”, ističemo da je ona nastala neovlašćenim puštanjem menice, I TO ZA NEPOSTOJEĆI I IZMIŠLjENI DUG, sa željom da se opljačka i destabilizuje FK „Vojvodina”. To je bivše rukovodstvo Kluba omogućilo nekome, ko zbog takvih i sličnih zloupotreba u privredi, ima već preko 10 krivičnih prijava!
FK „Vojvodina” sudskim putem, već nekoliko meseci, pokušava da se zaštiti od ovakvih kriminalnih radnji i želi da nastavi sa transparentnim i zakonskim poslovanjem, za šta smo dobili zvaničnu pohvalu UEFE za finansijski fair play.

UO FK „Vojvodina” od letos radi na finansijskoj stabilizaciji kluba, ulažući maksimalne napore da se ponaša odgovorno prema državi i zaposlenima, a ističemo i činjenicu da je FK „Vojvodina” izmirila sve svoje obaveze prema državi, to jest, da ne duguje ni po kom osnovu ni dinar, kao i da je pre tri dana isplaćena novembarska plata, što ide u prilog tome da, strategija kojom se Klub vodi, već daje vidljive rezultate. Nasleđena dugovanja su od 2007. godine, i teško je u kratkom vremenskom periodu izmiriti sva višegodišnja dugovanja. Nadamo se da će zvanični državni organi odreagovati u interesu pravde i sporta.

UO FK „Vojvodina”