Zoran Šaraba

 

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Vojvodine na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Spartaka Zoran Šaraba izjavio je da je zadovoljan zalaganjem igrača i istakao da, uprkos porazu, nema razloga za nezadovoljstvo.

Vojvodina je danas poražena od Spartaka rezultatom 1:2 (1:2), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku, a usled odsustva šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, koji se sa U-20 reprezentacijom Srbije nalazi u Crnoj Gori, ekipu Voše je danas sa klupe predvodio trener omladinskog tima crveno-belih Zoran Šaraba.

– Ova utakmica je zakazana kako bi se nastavio kontinuitet igara i tokom pauze u prvenstvu. Mislim da su momci odigrali odličan meč, iako smo, da se tako izrazim, jeftino dobili dva gola, a pritom smo skoro celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje. Želja, volja, htenje i zalaganje momaka, po izuzetno teškom vremenu, bilo je za 10, tako da, kao zamenik šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića na ovom meču, mogu da budem veoma zadovoljan – ističe Šaraba.

Ove sezone, nekoliko igrača iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ dobilo je priliku da zaigra za prvi tim Vojvodine u Super ligi Srbije.

– Pre svega, moram da istaknem da je to jedna fenomenalna ideja i pravi put kojim treba da ide FK Vojvodina. I sam spadam među one koji su ponikli u ovom klubu i potom zaigrali za prvi tim, tako da mislim da klub treba samo da nastavi tako. Samo uz našu decu možemo da očekujemo vrhunske rezultate – kaže Šaraba.

Omladinci Vojvodine, pod njegovim vođstvom, trenutno se nalaze na šestom mestu u Omladinskoj ligi Srbije.

– Sa tim kako moja ekipa igra u poslednjih pet nedelja ne mogu da budem zadovoljan, a ima mnogo razloga zbog kojih je to tako. Rotiramo dosta igrača, pošto svi znamo da je generacija ’98. izlazno godište i zato želimo da se uverimo na koga iz te generacije možemo da računamo u budućem periodu. S druge strane, što se tiče onih mlađih, tu zaista imamo plejadu jako talentovanih momaka, od kojih prednjače generacije ’99. i 2000. godište – rekao je Šaraba.