У другом колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу гостују екипи Напретка у Крушевцу. После победе у првом колу против Мачве, расположење у редовима црвено-белих је још боље него што је било, те се у Вошиним редовима надају и верују да ће и у Крушевцу приказати добру игру и остварити добар резултат.

Ипак, да то неће бити лако, потврђују речи помоћног тренера Воше Драгана Шарца.

– Сигурно нас очекује много тешка утакмица. Напредак има нову екипу, која је, што смо приметили док смо их анализирали, феноменално одиграла последњи меч против Чукаричког, на којем је, иако је поражена са 1:0, била бољи противник током свих 90 минута. Такође, Напредак је посебно незгодан као домаћин, али ићи ћемо тамо са циљем да останемо непоражени и сваки бод који донесемо кући значиће нам за даљи ток првенства. Што се тиче играчког кадра, мање-више су сви здрави и има само неколико ситних повреда. Кокира још увек мучи раме, тако да он и даље тренира одвојено од екипе, док ће сви остали бити на располагању шефу стручног штаба за овај меч – изјавио је Шарац.

Пред овај меч, јавности се као нови фудбалер Војводине представио Жељко Филиповић (30), који је ове недеље потписао двогодишњи уговор са клубом.

– Са Војводином сам се врло брзо договорио, јер се моје и клупске амбиције, на челу са новим руководством, апсолутно поклапају. Постигли смо договор на две године и надам се да ћемо фино сарађивати. Екипа је супер и сви су ме лепо прихватили, од првог до последњег човека у клубу. Такође, да кажем и да је Нови Сад јако леп град и да се овде врло лепо осећам – рекао је Филиповић, који је већи део своје каријере провео у Словенији и Војводина ће му бити први клуб у Србији.

Утакмица између Напретка и Војводине играће се у недељу на стадиону „Младост“ у Крушевцу, са почетком у 20 часова, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.