После пораза његовог тима од Вождовца, помоћни тренер Војводине Драган Шарац изјавио је да резултат данашњег меча представља опомену црвено-белима да у будућности морају играти боље.

Војводина је данас поражена од Вождовца резултатом 1:3 (0:2), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

– У првом полувремену смо имали две-три стопостотне шансе у којима нисмо дали гол, а након тога два пута нисмо испратили играча у дефанзиви, те смо на паузи губили 0:2. Сигурно је да постоји много замерки на прво полувреме, али и да ће шеф то да уклони током наредне недеље. Друго полувреме је било много боље и са више шанси, те је штета што нисмо успели да дамо још неки гол и смањимо резултат. Ово је опомена да мора да се игра боље, квалитетније, чвршће и ангажованије, а биће и доста речи у склопу припрема за наредну утакмицу против Јавора – каже Шарац.

Војводина ће у ФЦ „Вујадин Бошков“ тренирати до четвртка, када ће отпутовати на мини-припреме на Златибор, одакле ће у недељу отпутовати у Ивањицу.

– Јавора је екипа која игра добро, поготово код куће, што је показао и почетак првенства. Врло су тврди и незгодни из прекида, па је сигурно да нас очекује тешка утакмица тамо. Међутим, имамо седам-осам дана, па ћемо се полако припремати и анализирати их. Покушаћемо да искористимо њихове мане и наше врлине како бисмо направили добар резултат у Ивањици – истиче Шарац.

Међу навијачима Војводине, већ увелико се прича и о учешћу „старе даме“ у квалификацијама за Лигу Европе, где је у трећем колу очекује меч против победника утакмице између Стандарда и Бала Тауна.

– Излишно је било шта много говорити. Сви знамо каква екипа је Стандард из Лијежа, против кога нас сигурно очекује јако тешка утакмица. Међутим, тренутно смо сконцентрисани само на Јавор, а на Европу ћемо се усредсредити када дође време за то – рекао је Шарац.

Утакмица између Јавора и Војводине играће се на Градском стадиону у Ивањици у недељу, 13. септембра, са почетком у 18 часова.