Dragan Šarac

 

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da crveno-beli putuju u Veliku Britaniju da odigraju dobar meč protiv Konah’s kija i da veruje u prolaz svoje ekipe u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Vojvodine u četvrtak gostuju ekipi Konah’s kija u Velsu. Crveno-beli će na put krenuti u utorak u 6:30 časova autobusom iz Veternika ka Budimpešti, odakle će avionom otputovati do Brisela, a tamo se prebaciti na let za Mančester, odakle će do hotela stići ponovo autobusom. Dolazak u hotel očekuje se u utorak u kasnim popodnevnim satima.

Povodom revanš utakmice protiv Konah’s kija, u media centru stadiona „Karađorđe“ danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac i novi član crveno-belih Dženan Bureković. Prema rečima Dragana Šarca, ekipa spremno dočekuje revanš i veruje da će izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

– U Veliku Britaniju idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, iako znamo da će meč biti prilično težak. Njihov trener, gospodin Morison, izjavio je da takođe očekuje tešku utakmicu i da se nada prolasku, a isto to želimo i mi. Imamo gol prednosti, ali mislim da to, u ovom trenutku, nije toliko bitno. U meč treba da uđemo jako od prvog minuta i pokušamo što pre da postignemo gol, koji bi nam umnogome olakšao plasman dalje. Šanse su 50:50, a teren će biti manjih dimenzija nego inače, pa domaćini očekuju utakmicu sa mnogo prekida, auta… To je njihov način igre i tu će sigurno tražiti svoju šansu. S druge strane, nas raduje to što su svi u ekipi zdravi i spremni za utakmicu – kaže Šarac.

Pomoćni trener Vojvodine zna kako crveno-beli treba da odigraju u revanšu.

– Probaćemo da ih napadnemo visoko i da smanjimo broj prekida u njihovu korist. Oni su u zaostatku i sigurno će pokušati da dođu do gola. U Novom Sadu praktično nisu izlazili iz svog šesnaesterca, a u revanšu ćemo sigurno pokušati da iskoristimo prostor iza njihovih leđa, jer tu su najranjiviji. Dva centralna beka su im nešto sporija i tu ćemo tražiti svoju šansu – rekao je Šarac.

Na put u Vels, stručni štab će povesti 18 igrača, a utakmica je na programu u četvrtak, sa početkom u 19:45 časova po srpskom vremenu.