Saša Drakulić

 

Bivši fudbaler Vojvodine Saša Drakulić danas je izabran za novog sportskog direktora „stare dame“.

Upravni odbor FK Vojvodina danas je održao svoju redovnu sednicu, na kojoj je jednoglasno izglasano da za novog sportskog direktora kluba bude izabran nekadašnji igrač „stare dame“ Saša Drakulić.

Članovi rukovodećeg tela FK Vojvodina složili su se u oceni da Saša Drakulić ispunjava sve kriterijume koji su postavljeni prilikom odabira novog sportskog direktora. U narednih nekoliko dana, on će upravi kluba predložiti imena svojih najbližih saradnika, a očekuje se da uskoro bude izabrano i trajno rešenje za mesto šefa stručnog štaba.

Tokom igračke karijere, Saša Drakulić je za Vojvodinu nastupao u prvom delu sezona 2005/06. i 2007/08, kada je odigrao ukupno osam utakmica i postigao tri gola. Pored Vojvodine, nastupao je još za Bačku (Bačka Palanka), Crvenu zvezdu, Busan Daevu rojals (Južna Koreja), Suvon Samsung bluvings (Južna Koreja), Kašivu rejsol (Japan), Seongnam Ilva Čunmu (Južna Koreja), AEK Larnaku (Kipar), ČSK (Čelarevo), Mladost (Apatin), Proleter (Novi Sad), Cement (Beočin) i Brodarac (Beograd).

Naravno, najveći trag ostavio je u Južnoj Koreji, gde je osvojio ukupno 12 trofeja, pri čemu je jednom poneo zvanje najboljeg strelca lige i dva puta bio uvrštavan u idealan tim prvenstva.

Po završetku aktivnog igranja fudbala, u sezoni 2013/14, na kratko je već obavljao posao sportskog direktora FK Vojvodina, te se očekuje da će u narednom periodu svojim znanjem, iskustvom i radom doprineti stvaranju što kvalitetnijeg igračkog kadra i ostvarivanju znatno boljih rezultata prvog tima crveno-belih.