Goran Šaula i Ranko Veselinović

 

Pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula izjavio je da crveno-beli imaju obavezu da protiv Partizana pruže svoj maksimum, iako je Voša već u procesu pripreme tima za narednu sezonu.

U derbiju četvrtog kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Partizana na „Karađorđu“. Kao retko kada u prošlosti, ovaj meč će praktično biti lišen bilo kakvog takmičarskog značaja, s obzirom na to da oba tima imaju samo teorijske šanse da ostvare svoje ciljeve u ovoj sezoni – Partizan u borbi za titulu, a Vojvodina u pokušaju da se još jednom domogne plasmana na međunarodnu scenu.

Međutim, to s druge strane znači da će oba tima moći da igraju rasterećeno i napadački, pa treba očekivati da će se u nedelju na „Karađorđu“ videti dopadljiv i atraktivan fudbal, u duelu u kojem, bez obzira na okolnosti, svaki od timova želi da pobedi velikog rivala i protivnika.

Pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula zato očekuje lepo fudbalsko veče na „Karađorđu“.

– Nalazimo se u punom procesu priprema za sledeću sezonu, pa u okviru toga gledamo i kakvim potencijalom raspolažemo u našim redovima i pokušavamo da nadogradimo konturu igre koju želimo od Vojvodine u narednom periodu. Na prethodne tri utakmice, igrali smo periodično, pa je tako protiv Napretka i Spartaka bilo dobro prvo, a protiv Voždovca drugo poluvreme. Iz dobro poznatih razloga, ekipa ne može da odgovori zahtevima koje imamo tokom svih 90 minuta i zato protiv Partizana njima prepuštamo ulogu favorita, jer su u ovom momentu bolji tim od nas. Međutim, imamo obavezu da pružimo svoj maksimum i ne odustajemo od pobede, ako nam se ukaže prilika za nju – kaže Šaula.

Bez obzira na to što predstojeća utakmica nema rezultatski značaj, Vojvodina će na teren izaći sa trenutno najjačim sastavom.

– Igrači iz omladinskog pogona neće dobiti šansu na ovom meču, što ne znači da to neće biti slučaj na narednim utakmicama. U poslednje tri nedelje imamo problema sa povređenim igračima i kartonima, pa nismo mogli da budemo u kompletnom sastavu, a u nedelju nećemo moći da računamo na Vukasovića, dok je pod velikim znakom upitnika Lazar Zličić. Omladince Vojvodine gledamo kad god imamo priliku za to, pa ćemo i u subotu gledati meč između omladinskih timova Vojvodine i Partizana, jer će u preostale četiri utakmice neko od tih igrača sigurno dobiti šansu – kaže Šaula.

On je zadovoljan načinom na koji je Vojvodina odigrala drugo poluvreme utakmice protiv Voždovca, iako je krajnji rezultat bio nepovoljan po crveno-bele.

– Iako smo na poluvremenu gubili 2:0, ekipa je u drugom delu meča igrala onako kako Vojvodina treba da igra u narednom periodu. Igrači nisu gubili samopouzdanje i igrali su po svim našim principima i zahtevima. I u poslednjem minutu, iako je rezultat bio negativan, nismo „lupali“ loptu, već smo kroz posed pokušavali da dođemo do gola i izjednačimo – kaže Šaula.

Kao bivši igrač „stare dame“, on zna kako da posavetuje sadašnje prvotimce Vojvodine.

– Pre svega, posavetovao bih ih da igraju slobodno i uživaju u igri, jer fudbal je nešto najlepše što može da im se desi, a mečevi protiv Partizana, Zvezde i ostalih vodećih timova iz naše lige predstavljaju samo zadovoljstvo. Svakom ću i pojedinačno reći kako treba da postupi kako bi odigrao bolje nego što je to bilo do sada – rekao je Šaula.

Jedan od onih koji bi upravo od Šaule mogao najviše da nauči jeste omladinski reprezentativac Srbije Ranko Veselinović (19), koji igra na poziciji štopera, baš na mestu na kojem je svojevremeno s uspehom igrao sadašnji pomoćni trener crveno-belih.

– Partizan u ovu utakmicu ulazi kao favorit, prvenstveno zbog toga što smo mi vezali tri poraza i ovaj meč ne dočekujemo u baš sjajnom ritmu. Međutim, naš motiv ne treba da se dovodi u pitanje, jer onaj ko nema motiva protiv Partizana, ne treba ni da se bavi fudbalom. S druge strane, mislim da u utakmicu možemo da uđemo rasterećeno i da uživamo, jer skoro da nemamo ni teorijske šanse za Evropu. No, ići ćemo na osvajanje bodova, jer oni dolaze na naš stadion, a na našem stadionu, možemo da pobedimo svakog – izjavio je Veselinović.

Meč između Vojvodine i Partizana igra se u nedelju od 18:30 časova na „Karađorđu“, a ulaznice za ovu utakmicu prodavaće se po sledećem rasporedu:

subota, 28. april: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 do 18 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad. U prostorijama kompanije “GIGS TIX” u “Pariskom magazinu” (Kralja Aleksandra 12), od 10 do 17 časova, moći će da se kupe ulaznice za istok i jug.

nedelja, 29. april: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 do 18:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad. Na blagajni na istočnoj tribini stadiona (pored restorana „Ognjište“), od 12 do 18:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za istok. Na blagajni na južnoj tribini stadiona (pored nekadašnjih teniskih terena), od 12 do 18:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za jug. U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, od 15:30 do 18:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za sever, s tim da će svi navijači Vojvodine koji na sebi budu imali majicu, šal ili bilo koje drugo navijačko obeležje FK Vojvodina, na istom mestu dobiti besplatnu ulaznicu za severnu tribinu.

Ulaznice će se prodavati po cenama od 600 (zapad), 500 (istok i jug) i 400 dinara (sever), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše tri ulaznice. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od tri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu “jedna ulaznica – jedna stolica”, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže, a sva lica mlađa od 16 godina, na stadion će moći da uđu samo u pratnji roditelja ili staratelja.

Za gostujuće navijače predviđene su istočna i južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj i zapadnoj tribini. Svi vlasnici sezonskih propusnica koje su podeljene školama učesnicama projekta „Jedan za sve“ – Lige novosadskih osnovnih škola, kao i školama fudbala iz Novog Sada i okoline, sa tim propusnicama će na ovom meču moći da uđu jedino na severnu tribinu.

U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da su, kao i na prethodnim derbi mečevima, zapadna i severna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK Partizan. Za navijače Partizana rezervisane su isključivo istočna i južna tribina. Navijači Vojvodine koji imaju sezonsku ulaznicu za istok, sa tom ulaznicom moći će nesmetano da uđu na zapadnu ili severnu tribinu.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.

Televizijski prenos utakmice obezbeđen je na prvom kanalu televizije Arena sport.