Фудбалски клуб Војводина потписао је професионалне уговоре са седморицом играча из своје омладинске школе. Тим поводом, данас је у ФЦ „Вујадин Бошков“ одржана пригодна свечаност, на којој су јавности презентовани играчи који представљају будућност ФК Војводина.

Професионалне уговоре са клубом потписали су Владан Новевски (2002. годиште, игра на позицији крилног нападача), Вукашин Богдановић (2002, централни нападач), Вељко Богдановић (2002, штопер), Немања Ивановић (2002, крилни нападач), Вељко Јеленковић (2003, штопер), Урош Кабић (2004, полушпиц) и Милан Мајсторовић (2005, штопер), који је, услед репрезентативних обавеза, данас једини оправдано био одсутан.

Обраћајући се присутнима, в.д. председника клуба Драгољуб Самарџић је истакао да је данас један од срећнијих дана за ФК Војводина.

– Нашим младим играчима желим да наставе својим путем и да што пре постану стандардни првотимци Војводине. Поред њих, постоји још читав низ играча који стрпљиво чекају на то да и они потпишу уговоре са својим вољеним клубом. Ово је уједно доказ тога како ради омладинска школа „Илија Пантелић “ и какве резултате постиже заједно са нама осталима из клуба. Наши омладинци су тренутно пети, а кадети први на табели. За њих правимо простор да у правом тренутку добију шансу – изјавио је Самарџић, додајући да је Војводина направила заокрет по питању односа према младим играчима, те да више не дозвољава да они без обештећења прелазе у друге клубове.

Директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић је истакао да је ово врло битан моменат за ФК Војводина.

– Наша омладинска школа је у претходном периоду била оштећена одласком поједине деце у Београд. Међутим, захваљујући овим момцима, наставили смо са квалитетним радом и изнедрили играче који су потписали професионалне уговоре. У скорије време, биће још оних који ће потписати стипендијске уговоре и због тога осећамо велико задовољство, а ја се првенствено захваљујем родитељима који су препознали квалитет рада нашег клуба, као и свим запосленима у омладинској школи који су заједничким радом довели ове момке до професионалних уговора – изјавио је Грујић, додавши да ове младе играче карактеришу таленат, велики рад и љубав према ФК Војводина.

Комплетан ток данашње конференције за новинаре можете погледати у следећем прилогу: