DSC_0053

 

 

„Bureveštnik“, „Tomič“, „Sibirelektromotor“, „Torpedo“, „Tomles“ i kao šlag na tortu ….“Manometar“ (e ovo je najjače). Ako mislite da su ovo imena fabrika iz ere SSSR-a, varate se.  Ovo su imena koje je tokom 20 veka nosio  klub koji će sutra igrati protiv Vojvodine. Reč je naravno o FC Tom iz sibirskog grada Tomska, članu najelitnijeg fudbalskog takmičenja Rusije.

FC Tom je osnovan 1957. Do sada nema osvojenih trofeja, a proteklu sezonu završio je na drugom mestu ruske Nacionalne lige (druga liga) što je bilo dovoljno da se plasira u najviši rang, Premijer ligu Rusije. Trenutno zauzima 13. mesto na tabeli.

Kao i kod svih ruskih klubova u Tomsku je najmanji problem-novac. Zbog toga je i igrački kadar vrlo kvalitetan. Zeleno-beli dres „Sibiraca“ trenutno nose respektabilna imena evropskog fudbala kao što su crnogorski golman Mladen Božović, Rumun Gabriel Murešan, Bugarin Živko Milanov, Slovak Kornel Salata, Moldavac Ilie Čebanu i kapiten ekipe Čeh Martin Jiranek (sve aktuelni i bivši reprezentativci svojih zemalja).

Članovi ovog kluba svojevremeno su bili i nekadašnji štoper Vojvodine Đorđe Jokić, bivši hrvatski reprezentativac Hrvoje Vejić, a najzvučnije ime je svakako  Pavel Pogrebnjak.

Utakmica Vojvodina-Tom igraće se na terenu „SB Sport“ u sredu 29. 01. 2014. sa početkom u 16:00 časova po srpskom vremenu.

 

TUMBASEVIĆ, KOSOVIĆ I MILINKOVIĆ-SAVIĆ NA POŠTEDI

Jutrošnji trning propustili su Janko Tumbasević, Nebojša Kosović i Sergej Milinković-Savić. Tumbasević je zaradio povredu na utakmici protiv Admire Wacker dok je dvojicau mladih igrača za krevet prikovao virus i visoka temperatura.

SNAGA, EKSPLOZIVNOST, BRZINA, ŠUT …GOL ???

Prepodnevni trening fudbalera Vojvodine bio je veoma dinamičan i zanimljiv, kako za igrače tako i za posmatrače. Akcenat rada bio je na podizanju snage, eksplozivnosti i brzine. Iz nekoliko uzastopnih elemenata vežbi prelazilo se u fazu udaraca na gol. Za sada su se Žakula, Jovanić i Rockov pokazali kao uspešniji od većine svojih kolega što je njihovom učitelju Saši Todiću nabacilo osmeh na lice.