DSC_0193

 

 

Fudbalski klub „Naša zvezda“ iz Silbaša osnovan je davne 1933. godine. Činjenica koja sama po sebi ne izdvaja ovaj sportski kolektiv od mnogih drugih, znanih i neznanih na našim prostorima. Međutim, ovaj klub, prethodnih nekoliko godina, praktično nije postojao. Na višedecenijsku tradiciju podsećao je samo zapušteni teren i sablasno prazne klupske prostorije.
Ipak, na sreću više od 3000 stanovnika Silbaša, grupa vrednih, ambicioznih i mladih ljudi, uz svesrdnu pomoć veterana „Naše zvezde“ uspela je da revitalizuje klub i praktično ga podigne iz pepela. Zahvaljujući gospodinu Miodragu Joviću, nekadašnjem fudbaleru silbaških „pavo-belih“ i dugogodišnjem volonteru Omladinske škole „Ilija Pantelić“, čast da uveliča trenutak ponovnog rađanja seoskog kluba, imala je selekcija dečaka FK „Vojvodina“, koju predvode treneri Vasa Tepšić i Vladimir Buač. Na radost ljubitelja fudbala, odigrana je prijateljska utakmica u kojoj su (da li je to uopšte bitno u ovakvim prilikama ?), trijumfovali gosti iz Novog Sada, rezultatom 3 : 1.
Pozivu ljubaznih i gostoljubivih domaćina, odazvala se i sekcija veterana FK „Vojvodina“ u sastavu : Brane Novaković, Duško Grujić, Rajko Kovačević, Željko Jurčić, Vasa Rutonjski, Đorđe Vujkov i Slobodan Vučeković.

 

Foto galerija :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.965208650173885.1073741995.440589389302483&type=3