Фудбалери Војводине већ данима вредно тренирају у ФЦ „Вујадин Бошков“ и припремају се за изазове који их очекују у наредној сезони. Почетак такмичења у Супер лиги Србије је заказан за први август, а у првом колу, Вошу очекује гостовање екипи ТСЦ-а у Сенти.

У међувремену, руководство клуба и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић интензивно раде на комплетирању тима за наредну сезону, те се свакако може очекивати да ће овог лета у „старој дами“ бити још долазака и одлазака. За сада, једини који је приступио црвено-белима јесте млади 17-годишњи Владимир Милетић из Црвене звезде, с тим да ће он у наредној сезони играти за омладински тим Војводине, а једини који је отишао је голман Емил Роцков, који ће убудуће бранити боје мађарског Фехервара.

Међутим, навијачи „старе даме“ не морају да брину, пошто Воша већ има спремну замену на голу, а то је Никола Симић (23), који је члан „старе даме“ постао баш на данашњи дан, пре тачно две године. За то време, он је био права алтернатива Роцкову на голу Војводине, са којом је успео да освоји Куп Србије.

– Наравно да сам задовољан са протекле две године и никада се нисам покајао због тога што сам дошао у Војводину. Ово је велики и организован клуб, што се и видело на крају прошле сезоне, када смо освојили трофеј. Надам се да ћу их освојити још у дресу Војводине – каже Симић.

С обзиром на то да је Роцков јуче озваничио свој прелазак у Фехервар, извесно је да ће Симић наредне сезоне добити прилику да брани у континуитету, поготово што тренер Ненад Лалатовић сматра да он има репрезентативни потенцијал.

– Пре свега, морам да кажем да ми је драго због Емила, те му овом приликом честитам на преласку у нови клуб и желим му сваку срећу у даљој каријери. Што се мене тиче, свакако сам узбуђен при помисли да ћу следеће сезоне бити први голман Војводине, иако за то тек треба да се изборим. То је велика одговорност, али спреман сам да је прихватим. Оно што је најбитније је тим и колективни циљеви које поставимо испред себе – напомиње Симић.

Услед тренутних мера у Новом Саду у вези са епидемиолошком ситуацијом, фудбалери Војводине тренирају подељени у неколико група.

– Сналазимо се онолико колико можемо у оваквој ситуацији. Придржавамо се свих упутстава и мера које су на снази, те се на тај начин трудимо да водимо рачуна о себи, али и о другима. Осим тога, све иде како треба. Верујем да ћемо добро ући у наредну сезону, у којој желимо да поново освојимо трофеј – рекао је Симић.