Пандемија корона вируса шири се и у Србији, где је број заражених из дана у дан све већи и већи. За то време, сва спортска надметања у земљи су обустављена, а спортисти, међу којима и фудбалери Војводине, тренирају искључиво без контакта са другим особама.

Наравно, то није исто што и уобичајен тренажни процес, што потврђују и речи голмана Војводине Николе Симића.

– Баш јуче, након заједничког онлајн тренинга који смо имали, међу собом смо коментарисали колико је теже радити овако него у ФЦ „Вујадин Бошков“. Јесте да донекле имамо осећај да смо сви заједно на истом месту, али опет, није то то – каже Симић.

На редовним тренинзима током сезоне, голмани углавном раде одвојено од осталих саиграча.

– Да, с тим да сада и ми тренирамо заједно са осталима и пратимо инструкције кондиционог тренера Саше Семередија. Нажалост, у стану није баш практично да радимо вежбе са лоптом, тако да тренутно једино другачије што радимо од осталих саиграча јесу поједине вежбе снаге за горњи део тела – истиче Симић.

Чувар мреже црвено-белих апелује на све да се максимално придржавају прописаних мера заштите.

– Сви се максимално морамо придржавати онога што нам кажу и поштовати мере зарад безбедности свих нас. Пре свега, ту мислим на ношење маски и рукавица и, колико год је то могуће, избегавање контакта са другим људима. Све ће проћи, па тако и ово, али на свима нама је да се потрудимо да прође што пре и са што мање последица – истакао је Симић.