Pandemija korona virusa širi se i u Srbiji, gde je broj zaraženih iz dana u dan sve veći i veći. Za to vreme, sva sportska nadmetanja u zemlji su obustavljena, a sportisti, među kojima i fudbaleri Vojvodine, treniraju isključivo bez kontakta sa drugim osobama.

Naravno, to nije isto što i uobičajen trenažni proces, što potvrđuju i reči golmana Vojvodine Nikole Simića.

– Baš juče, nakon zajedničkog onlajn treninga koji smo imali, među sobom smo komentarisali koliko je teže raditi ovako nego u FC „Vujadin Boškov“. Jeste da donekle imamo osećaj da smo svi zajedno na istom mestu, ali opet, nije to to – kaže Simić.

Na redovnim treninzima tokom sezone, golmani uglavnom rade odvojeno od ostalih saigrača.

– Da, s tim da sada i mi treniramo zajedno sa ostalima i pratimo instrukcije kondicionog trenera Saše Semeredija. Nažalost, u stanu nije baš praktično da radimo vežbe sa loptom, tako da trenutno jedino drugačije što radimo od ostalih saigrača jesu pojedine vežbe snage za gornji deo tela – ističe Simić.

Čuvar mreže crveno-belih apeluje na sve da se maksimalno pridržavaju propisanih mera zaštite.

– Svi se maksimalno moramo pridržavati onoga što nam kažu i poštovati mere zarad bezbednosti svih nas. Pre svega, tu mislim na nošenje maski i rukavica i, koliko god je to moguće, izbegavanje kontakta sa drugim ljudima. Sve će proći, pa tako i ovo, ali na svima nama je da se potrudimo da prođe što pre i sa što manje posledica – istakao je Simić.