Фудбалски клуб Војводина данас је представио новог шефа стручног штаба – Славољуба Ђорђевића и новог спортског директора Љубишу Дунђерског.

На конференцији за медије у „ФЦ Вујадин Бошков“, присустовали су нови тренер Славољуб Ђорђевић, нови спортски директор Љубиша Дунђерски, председник клуба Драгољуб Самарџић и члан УO Љубомир Апро.

– Прво што морам да кажем јесте да је ФК Војводина у једној изузетно тешкој ситуацији. Изгубили смо великог човека и изузетног спортског радника, правог визионара – Милана Косановића. То ће бити тешко надокнадити и биће потребно много рада и упорности да успемо, али ФК Војводина је велики клуб и морамо сви заједно да премостимо све проблеме. Немамо много времена, припреме за ново првенство почињу већ за неколико недеља. До сада, све што смо планирали, то смо и урадили. Ту је сада нова енергија, младост, нешто најбоље што смо у овом тренутку могли да нађемо као решење на нашем тржишту. Прву ствар коју смо урадили јесте да се Љубиша Дунђерски после пет година врати у свој клуб. Долази као неко ко је имао фантастичне резултате, најпре код нас у клубу, а потом и у Спартаку. Наш пријатељски клуб из Суботице разумео је нашу тешку ситуацију, људи из Спартака су нам помогли да одмах започнемо сарадњу са њим. Са Љубишом смо причали пет минута и све смо се одмах разумели – рекао је председник клуба Драгољуб Самарџић, који је потом поздравио и долазак Славољуба Ђорђевића.

– Он се сам препоручио добрим радом са младим играчима у Црвеној звезди, где је радио заједно са Миланом Косановићем. Препоручио се и одличним резултатима у нашем пријатељском клубу Раднику. Брзо су се склопиле коцкице, отворено смо рекли шта су циљеви, шта Војводина очекује и сада је на нама да заједно све остваримо. Неће бити лако, али сам сигуран да ћемо успети да ћемо овај спој искуства и младости у будућих неколико година донети нову визију и напредак нашег клуба – истакао је председник Самарџић.

Спортски директор Љубиша Дунђерски такође је најавио рад већ од данас и истакао да жали што није имао прилику да у својој Војводини сарађује са Миланом Косановићем.

– Када сам сазнао да се Миша вратио, пожелео сам да и ја дођем да коначно сарађујемо. Нажалост, њега више нема, ми морамо ићи даље, следећи његов пут. Желим да се захвалим бившем клубу Спартаку који ми је дозволио да се вратим у свој град и свој клуб. Данас ми је рођендан, на данашњи дан сам се вратио у свој клуб и то је за мене посебан поклон. Када сам први пут био овде, направили смо добру екипу, победили смо Сампдорију 4:0, касније сам и у Спартаку уз помоћ људи из клуба створио тим који је изашао у Европу. Циљеви Војводине поклапају се са мојим визијама. Жељан сам и спреман да уђем у лепу борбу да вратимо где припадамо. Желимо да подмладимо тим и да Војводина може да живи и од продаје својих играча. Такође, желео бих да поздравим и новог шефа стручног штаба Славољуба Ђорђевића. Он је био жеља Милана Косановића и ја сам прихватио предлог да остваримо сарадњу. Знам да може да одговори свим захтевима и да заједно можемо да урадимо много тога – рекао је Дунђерски.

Славољуб Ђорђевић је потписао уговор на две године, а за почетак се захвалио на указаном поверењу.

– Желим да се захвалим председнику, директору и свим људима који су им дали шансу да водим један овако велики клуб. Мени је част и привилегија да будем овде. Сви ми знамо колике су амбиције овог клуба. Упознат сам са ситуацијом, са планом, који је осмослио мој велики пријатељ и фудбалски геније. Знам да је желео да Војвдоина буде млада екипа, са што већим бројем играча из своје школе. Радио сам са младим и искусним играчима, ово је велики искорак за мене, и мислим да имам довољно знања и енергије да све што треба спроведем у дело. Сигурно да ће нам бити потребно време, али верујем да сви заједно можемо да пронађемо прави пут. Уз подршку навијача, медија, људи из клуба, играча, мислим да ћемо успети да подигнемо Војводину на још виши ниво, да Нови Сад буде поносан на овај клуб – нагласио је Славољуб Ђорђевић.

Он је рекао да није имао дилему ниједног тренутка када је добио позив из Војводине.

– Све у животу сам радио корак по корак, био сам прво у млађим категоријама, па сам из омладинске школе Црвене звезде отишао у Сурдулицу и мислим да смо тамо направили историјски успех. Када се направи један такав добар резултат, то препознају други клубови. Имао сам блиску сарадњу са Миланом Косановићем и чули смо се пре неких месец дана. Имао сам понуде и из иностранства, али када ме је звала Војводина, нисам се двоумио ни у једном тренутку. Онда не размишљате ни о финансијама нити другим понудама. Војводина као клуб одговара мојим амбицијима и зато сам овде. Да се боримо за трофеје, да играмо добар и нападачки фудбал и да будемо ривали Звезди и Партизану. Да будемо конкурентни, да можемо да направимо још један већи искорак – подвукао је Ђорђевић.

Он ће на клупи Војводине имати тежак задатак, да наследи Ненада Лалатовића, али нема страх од свега што га чека на клупи „старе даме“.

– Лале је превасходно мој друг и озбиљан тренер, који је направио одличне резултате на које навијачи и овај град морају да буду поносни. Трудићемо се да те резултате престигнемо, али потребно је најпре да се стабилизује екипа, да идемо корак по корак, да спроведемо све што је замишљено. Најважније је да сви видимо Војводину на истом путу и да заједно идемо ка циљу – каже Ђорђевић.

Он је са собом повео само једног помоћника, јер му је жеља да у стручном штабу буде што више људи блиских Војводини, који познају клуб.

– Ја сам довео само једног помоћника, који сарађује са мном три године, Пеђу Ранђеловића, који је имао врхунску каријеру, који је касније самостално радио у млађим категоријама Вождовца, у Црвеној звезди и сада са мном у Раднику. Моја идеја је била да што више људи буде из Војводине, јер ја долазим у њихову кућу. Уз помоћ директора, направили смо стручни штаб који мени треба да помогне, на терену и ван њега – истакао је Ђорђевић, а о осталим члановима стручног штаба надовезао се директор Дунђерски.

– По жељи Милана Косановића, унапредили смо Салета Радуновића из омладинске школе, који ће сада само наставити рад са младим играчима у првом тиму. Два кондициона тренера остају, једина смена ће бити што ће Срђан Жакула бити нови тренер голмана. Мислим да ћемо имати стручни штаб пун харизме и људе који познају Војводину – рекао је Дунђерски.

Посебна тема била су појачања, али нови спортски директор није желео да открива имена.

– Мој списак је подугачак, али не желим да откривам именима. Чим завршимо конференцију, већ имамо састанак са свим детаљима, о свим играчима који ће остати, ако и који одлазе, и која деца ће бити у првом тиму. Нећемо гомилати играче, желимо што више наше деце. Желимо квалитетну и конкурентну екипу – истиче Дунђерски.

Војводина ће ове сезоне играти у квалификацијама за ново такмичење под окриљем УЕФА, Лигу конференција, а тренер Славољуб Ђорђевић истиче да ће се борити за пласман у групну фазу.

– Када се бавите спортом увек имате највише циљеве и сигурно да ћемо покушати све да уђемо у групну фазу. Ипак, још је рано говорити о тој теми, јер нити знамо са киме играмо, тешко је да знамо у овом тренутку шта нас чека. Урадићемо све што треба да покушамо да уђемо у групну фазу. Не можемо да обећамо да ћемо ући, али можемо да ћемо се борити максимално – рекао је Ђорђевић, који је издвојио двојицу играча који би били огромна појачања за тим у овом тренутку.

– Туфегџић и Макарић су можда два најбоља играча која играју у нашој лиги. Са Макарићем сам у контакту, прочитао сам како је пре неки дан рекао да ће се кад тад вратити у Војводину. Он је везан за Војводину, овде је показао квалитет, потврдио га је касније у Раднику и када би он дошао, били бисмо 50% јачи. Туфа је полушпиц, одрастао је у Звезди, последње две године игра одлично, вансеријски играч. Сигуран сам да бисмо и са њим били много јачи – закључио је Ђорђевић.

Екипа Војводине ће припреме за нову сезону, на челу са новим шефом стручног штаба и новим спортским директором почети 7. јуна.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept