Užice, Stadion „Begluk“

Gledalaca :          3000

Sudija :               Dejan Filipović (Beograd)

Strelci :               Tiago (45 min) za Slobodu Point, Bojović (65 min) za Vojvodinu

Žuti karton :       Ranković i Ranđelović (Sloboda), Bojović, Đurić, Jao i Sekulić (Vojvodina)

Crveni karton :   Ranđelović (Sloboda)

Sloboda Point :   Ranković, Vasilić, Knežević, Lovrić, Ćulibrk, Marić, Pilipović, Beljić (Gojković), Tiago (Jovanović), Ranđelović, Memedović (Stajić)

Vojvodina :       Supić, Vulićević, Nastić, Đurić, Jokić, Ađuru (od 77 min Bilbija), Mitošević (od 46 min Sekulić), Meleg (od 61 min Jao), Stevanović, Bojović, Abubakar

Fudbaleri Slobode Point i Vojvodine odigrali su zanimljivu utakmicu u kojoj su domaći bili bolji u prvom, a gosti iz Novog Sada u drugom poluvremenu.
Prvu priliku za gol propustio je Brazilac Tiago u 5. minutu. Posle greške Bojana Nastića, kapiten domaćih Vasilić uposlio je Brazilca na 14 metara od gola, usledio je dobar šut, ali je Supić izbio loptu u korner. U 17. minutu Vojvodina je zapretila preko Stevanovića, koji je dobio dubinsku loptu od Mitoševića, međutim nije je dobro iskontrolisao i šansa je otišla u nepovrat. Desetak minuta kasnije iz slobodnog udarca s 30 metara pokušao je „tobdžija“  domaćih Slavko Marić, no i ovog puta  Supić je bio na visini zadatka.
U 30. minutu usledila je prva velika prilika za Vojvodinu koja je, na žalost Novosađana, ostala neiskorišćena. Abubakar je u sprintu pretrčao Vasilića, uputio lep centaršut, međutim Milan Bojović je za delić sekunde zakasnio da glavom ubaci loptu u gol.
Domaći tim ostaje sa igračem manje u 42. minutu. Izveden je korner sa desne strane za Vojvodinu, lopta je ubačena pred gol gde je u „buketu“ igrača  centarfor Novosađana Bojović  igrao rukom. Revoltiran tim potezom, napadač Slobode Ranđelović koji se do tog trenutka jedino isticao grubim startovima  i stalnim raspravljanjem sa protivničkim igračima, nasrnuo je sa leđa na Bojovića i oborio ga na zemlju. Sudija Filipović postupio je po pravilima fudbalske igre i obojici igrača pokazao žute kartone. Pošto je Ranđelović već imao javnu opomenu zbog preoštrog strta nad Jokićem, to je automatski značilo da mora da napusti teren.
Kada su svi na stadionu očekivali kraj prvog poluvremena Sloboda dolazi u vođstvo. Mitošević je na protivničkoj polovini pogrešio i predao loptu u noge Mariću koji je iz prve ispucao prema Tiagu. Brazilac je bio brži i spretniji od Jokića, ušao u kazneni prostor i iz neposredne blizine matirao Supića.
Početkom drugog poluvremena u igru je umesto indisponiranog Mitoševića ušao Sekulić, a nešto kasnije Melega je zamenio Jao.
Brojčano slabiji, fudbaleri iz Užica opredelili su se da čuvaju vođstvo tako što su inicijativu prepustili gostima iz Novog Sada. Šansu za izjednačenje  u 57. minutu propustio je Ađuru kada je iz čiste situacije sa 16 metara šutirao „nebu pod oblake“ (što se ruku na srce i moglo očekivati).
Terensku inicijativu Vojvodina je materijalizovala u 65 minutu. Golu je prethodio lep dupli pas Stevanovića i Vulićevića na desnoj strani. Kapiten Vojvodine uputio je precizan centaršut pred gol gde se našao Bojović i udarcem glavom smestio loptu iza leđa solidnog golmana Rankovića.
Sloboda je u samom finišu utakmice mogla i do sva tri boda ali su Supić i Vulićević požrtvovanom intervencijom sprečili Tiaga da postigne i drugi pogodak.

UŽIČANI PALI NA ISPITU

Od kada je Sloboda Point pre nekoliko sezona ušla u JSL, sa zadovoljstvom smo odlazili prvo u Lučane pa potom na „Begluk“. Navijači Slobode bili su jedan od retkih primera kako se bodri svoj klub, a poštuje protivnik i protivnički navijači.
Utakmica između dva sportska rivala i prijatelja protekla je u pravoj, muškoj igri u granicama fer pleja. Igrači i stručni štab Slobode zaslužuju sve čestitke dok se za publiku to nikako ne može reći.
Bez ikakavog razloga (a da li je za tako nešto i potreban razlog ?) domaća publika je tokom celog toka utakmice horski vređala golmana Vojvodine Supića najprimitivnijim psovkama i skandiranjem. Još gore je prošao Oumaru Abubakar kojeg  je grupa „navijača“  sa zapadne tribine (levo od počasne lože) „častila“ onomatopejom majmunskih krikova.
Inače, za vašu informaciju : od 16-31 oktobra je akcija zanimljivog naziva : „FUDBALOM PROTIV NACIONALIZMA I RASIZMA“ .
Užičani nam pre utakmice podelili flajere …