obrazac-za-slike---vesti

 

Stadion FK „Smederevo“

Gledalaca :                          1500

Sudija :                                 Dejan Dimitrijević (Beograd)

Strelci :                                Vulićević (45 min) i Vranješ (83 min) za Vojvodinu, Ristić (63 min) za Smederevo

Žuti karton :                              D. Živković (Smederevo)

Smederevo :                   M. Živković, Radosavljević, Atanacković, Omega, Božović, D. Živković, Ristić, Osman, Opančina, Veljović, Sikimić

Vojvodina :                         Supić, Vulićević, Pavlović (Smiljanić), Đurić, Jokić, Ađuru, Radoja, Kosović (Vranješ), Alivodić, Abubakar, Katai (Šušnjar)

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast nekadašnjem fudbaleru Vojvodine i reprezentativcu Jugoslavije, Dobrivoju Triviću.
Oko 1500 gledalaca je u prvih 45 minuta prisustvovalo živoj, zanimljivoj i fer utakmici u kojoj su inicijativu tokom svih 45 minuta imali gosti iz Novog Sada. Beležimo dobre prilike Alivodića, Abubakara kao i odličan šut Radoje sa 25 metara ali je rezultat ostao nepromenjen.
U samom finišu prvog dela, Vojvodina stiže do prednosti nakon odlične akcije novajlije Envera Alivodića koji je odigrao povratnu loptu za Vulićevića. Kapiten Novosađana je precizno šutirao sa nekih 13-14 metara iskosa sa desne strane i svojim prvim prvenstvenim golom u crveno-belom dresu, doveo svoj tim do zaslužene prednosti.

Još borbenija i kvalitetnija je bio drugi deo utakmice zahvaljujući otvorenoj i hrabroj igri obe ekipe. Domaćiniu se nisu mirili sa vođstvom gostiju i sve svoje snage bacili su na pokušaj da dođu do poravnanja rezultata. Uspelo im je to u 63 minutu nakon jednog napada i promašaja bivšeg igrača Vojvodine Predraga Sikimića. Lopte se na sličan način kao i kod vođstva Vojvodine, dokopao Ristić, šutirao, a lopta je na svom putu pogodila nekog od igrača Vojvodine, promenila smer, prevarila golmana Supića i završila svoj put u mreži.
„Crveno-beli“ su od tog momenta „ubacili u 5 brzinu“ silno želeći da svojim navijačima podare pobedu. Ređali su se napadi Vojvodine u talasima, a njihov trud, velika želja i hrabrost, isplatili su se 7 minuta pred kraj kada je novajlija Stojan Vranješ realizovao šansu koju mu je pripremio Oumaru Abubakar. Bio je to i konačan rezultat ove, po svemu viđenom, kvalitetne fudbalske predstave.