obrazac-za-slike---vesti

 

 

Gradski stadion u Subotici

Gledalaca :     2000

Sudija :          Milenko Vukadinović (Beograd)

Strelci :          Torbica (22. min) za Spartak, a Milinković-Savić (5. min) za Vojvodinu

Žuti karton :  Kovačević, Šarac i Antonić (Spartak), Poletanović i Gaćinović (Vojvodina)

Spartak :       Aleksić, Kovačević, Šarac (Milić), Torbica, Nosković, Milošević, Antonić, Tumbasević (Trivunović), Farkaš, Radović, Mrkela (Novaković)

Vojvodina :    Jovanić, Živković, Nastić, Đurić (od 54 min Babić), Pekarić, Poletanović, Radoja, Alivodić (od 68 min Stojanović), Milinković-Savić (od 65 min Puškarić), Veselinović, Gaćinović

Vojvođanski derbi između Spartaka i Vojvodine završen je bez pobednika iako su Novosađani bili mnogo bolji rival od domaćina i po svemu viđenom bili bliži osvajanju tri boda.
Tek što je utakmica počela, u 5. minutu na ivici šesnaesterca Spartaka Milošević je nepropisno zaustavio  Alivodića, a slobodan udarac izveo je Marko Poletanović. Centrirao je na 5-6 metara od gola Aleksića gde se u gužvi najbolje snašao Milinković-Savić i postigao svoj prvenac u dresu seniorske ekipe.
Šest minuta kasnije Mrkela je dobro skočio ali je lopta nakon njegovog udarca glavom preletela prečku.
Spartak je izjednačio u 22. minutu nakon što je sudija Vukadinović procenio da je Pekarić namerno vratio loptu svom golmanu koji ju je prihvatio u svom šesnaestercu pa je dosudio indirektan udarac u korist Spartaka. Antonić je kratko odigrao do Torbice koji je pogodio nebranjeni deo mreže za 1 :1.
U drugom delu igre Spartak jedva da je u nekoliko navrata prešao na polovinu Vojvodine ali je u par navrata opasno zapretio preko Noskovića i Novakovića. „Plavi golubovi“ nisu imali dovoljan broj raspoloženih igrača, izuzimajući poslovično dobrog kapitena Torbicu koji se najviše trudio ali je bio uskraćen za pomoć od svojih timskih drugova. Sa druge strane, Novosađani su takođe imali dve tri prilike nakon brzih kontranapada ali su Poletanović i Alivodić bili neprecizni.