Subotica, Gradski stadion

Gledalaca :     1500

Sudija :           Vlado Glođović (Vrbas)

Strelac :          Stevanović (51 min)

Žuti karton :   Bratić, Popara i Marko Adamović (Spartak ZV), Žakula, Nastić, Grin i Jokić (Vojvodina)

Spartak ZV :   Aleksić, Kovačević, Goran Adamović, Otašević, Bratić, Novaković (Đurđević), Torbica, Puškarić (Milivojev), Nosković (Despotović), Popara, Marko Adamović

Vojvodina :    Supić (od 46 min Žakula), Vulićević, Nastić, Jokić, Đurić, Poletanović (od 86 min Deletić), Grin, Moreira, Stevanović, Bilbija (od 75 min Radoja), Abubakar

Vojvođanski derbi pripao je Novosađanima i to više nego zasluženo. „Crveno-beli“ su u svim elementima igre bili bolji od domaćina koji je potpuno razočarao i nakon dva odigrana kola nije osvojio ni jedan bod. Istini za volju u prvih 35 minuta postojala je realna mogućnost da ono malo publike na stadionu zaspi (sve zajedno sa akterima na terenu). Tek u pomenutom trenutku desilo se prvo pravo uzbuđenje na terenu. Sa leve strane centrirao je Bilbija, Abubakar je bio brži od svog čuvara, zahvatio loptu i sa 5-6 metara pogodio stativu od koje se lopta odbila u polje.
Ovo kao da je probudilo „plave golubove“ koji su odmah potom uzvratili preko Puškarića čiji šut sa ivice šesnaesterca Supić akrobatskom paradom izbija u korner. Tom prilikom golman Vojvodine se povredio ali je ostao u igri do kraja prvog poluvremena. U nastavku ga je između stativa dostojno zamenio iskusni i sigurni Srđan Žakula.
Dva minuta pre kraja prvog perioda, u 46 minutu, Supić je ponovo bio na mukama. Golman Vojvodine je krajnjim naporom zaustavio opasan šut Marka Adamovića.
Drugo poluvreme igrao je samo jedan tim-Vojvodina.
Puleni trenera Zagorčića gospodarili su sredinom terena, a Grin, Poletanović i pogotovo Moreira bili su nerešiva enigma za subotičke „veznjake“.
Trenutak odluke zbio se u 51 minutu. Almami Moreira je sa dvadesetak metara od gola Aleksića ubacio loptu u šesnaesterac. Dok se štoper Spartaka Otašević snašao,  iza leđa mu je prosto iskočio Stevanović i ne čekajući da lopta padne na zemlju, desnicom je plasirao u mrežu.
Kako je vreme odmicalo Vojvodina je bila sve sigurnija, a Spartak nervozniji. Pokušali su domaći u par navrata, uglavnom iz prekida, da ozbiljnije ugroze Žakulu ali bez uspeha. Sve lopte pokupili su Đurić i Jokić dok su na bokovima odlično dejstvovali kapiten Vulićević i sve sigurniji Nastić.
Mogla je Voša u samom finišu i do drugog gola ali je zahvaljujući brzopletosti Abubakara rezultat ostao nepromenjen, Naime, u 85 minutu još jednom je svoje vanserijske kvalitete demonstrirao danas najbolji igrač na terenu, Almami Moreira. Portugalac je sa 25 metara kao rukom uposlio kolegu Kamerunca ostavivši ga „nasamo“ sa Aleksićem. Abubakar je malo požurio i umesto da mirno plasira loptu u mrežu, pokušao je da gađa dalji ugao i promašio…
Na kraju, ponovićemo zaključak sa početka izveštaja. Vojvodina zasluženo nosi ceo plen iz Subotice i mnogo mirnije čeka naredni susret peotiv Borčana na svom stadionu.

HOĆEMO STADION

Na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Subotici navijači Spartaka postavili su transparent sa jasnom porukom : „Hoćemo stadion“. Niko ne može poreći da su potpuno u pravu jer ono ruglo na kome „plavi golubovi“ igraju svoje utakmice na sve liči, samo ne na sportski objekat dostojan grada kakav je Subotica i kluba kakav je Spartak Zlatibor voda.