Fudbal

 

Imali su slobodan dan u subotu fudbaleri Vojvodine, a već u nedelju nastavili su s treninzima i pripremama za revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope s mađarskim MTK.  Ovaj duel na programu je u četvrtak, 9. jula, od 20.30 časova na stadionu “Karađorđe”, a Novosađani imaju povoljan rezultat iz Budimpešte (0:0) i veliku priliku da prođu u narednu rundu.

Jedan od prvotimaca crveno-belih koji je, po ulasku u igru u 63. minutu, na stadionu Ujpešta doprineo konkretnijoj igri svog tima u drugom poluvremenu, bio je 19-godišnji Beščanin Uroš Stamenić.

– Osećaj koji sam imao po ulasku na teren bio je neopisiv i mora da se doživi – rekao je Stamenić. – Svi mi, kada počinjemo fudbalsku karijeru, imamo san da jednog dana zaigramo za veliki klub u nekom evropkom takmičenju, a meni se upravo to dogodilo s Vojvodinom u Budimpešti. Presrećan sam zbog ostvarenja dečačkih maštanja i svestan sam da moram da nastavim u istom pravcu, s jakim treninzima i dobrim igrama. U susretu s MTK nedostajao nam je samo gol da krunišemo dobru igru i mislim da nam je drugo poluvreme iz prvog susreta pravi model za ostvarivanje pobede u Novom Sadu. Ako uspemo da ponovimo takvu igru, siguran sam da problema nećemo imati i da ćemo proći u naredno kolo kvalifikacija za LE.

Očekujete li da dobijete priliku da na “Karađorđu” zaigrate od početka utakmice?

– Naravno, na šefu Zlatomiru Zagorčiću je da o tome odluči, a ja sam tu, spreman da ispoštujem svaku njegovu zamisao – dodao je sve bolji mladi levokrilni napadač Vojvodine Uroš Stamenić.