Првенствену паузу током предстојећег викенда, фудбалери Војводине искористиће за одигравање пријатељског меча и то против клуба из једне од најјачих лига на свету.

У суботу, 12. октобра, црвено-бели ће гостовати екипи Бреше, тренутно 15-пласираном тиму италијанске Серије А, што ће уједно бити први меч између ова два клуба у историји.

Одигравање ове пријатељске утакмице договорено је захваљујући великом пријатељству између спортског директора ФК Војводина Николе Лазетића и шефа стручног штаба Бреше Еугенија Коринија, који су својевремено заједно играли у екипама Кјева и Торина.

Утакмица ће бити одиграна на стадиону „Орзинуови“ у Бреши, са почетком у 15 часова, а експедиција ФК Војводина ће пут Италије кренути чартер летом из Београда у петак у 16:50 часова.

Нема сумње да ће ова утакмица бити одлична припрема за екипу Војводине пред наставак сезоне, узимајући у обзир квалитет њеног наредног противника, у чијим редовима, између осталих, наступа и нападач светског реномеа Марио Балотели, освајач Лиге шампиона и некадашњи члан многих великих европских клубова.

Повратак експедиције Војводине у Нови Сад предвиђен је такође чартер летом и то одмах након утакмице.