Milan Stepanov i Dejan Meleg

 

Bivši fudbaler Sarajeva Milan Stepanov (32) i bivši igrač Ajaksa Dejan Meleg (20) danas su potpisali ugovore sa svojim matičnim klubom Vojvodinom.

Fudbalski klub Vojvodina danas je dobio dva vredna pojačanja za nastavak sezone. Ekipa koju predvodi trener Nenad Lalatović na proleće će biti jača za iskusnog štopera Milana Stepanova, koji se u Vojvodinu vratio iz Sarajeva, i talentovanog vezistu Dejana Melega, koji je prethodno nastupao za Ajaks i bio na pozajmici u Kambur-Leuvardenu.

Obojica fudbalera su ove zime sporazumno raskinuli ugovore sa svojim prethodnim klubovima, tako da u Vojvodinu dolaze kao slobodni igrači. Sa crveno-belima, Stepanov je potpisao ugovor do juna 2017, a Meleg do juna 2018. godine.

Milan Stepanov je prošao mlađe kategorije Vojvodine, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2000/01. Za crveno-bele je nastupao 5,5 godina i za to vreme odigrao 105 utakmica i postigao šest golova. Nakon toga je prešao u Trabzonspor, a potom je još nastupao za Porto, Malagu, Bursaspor, Mersin, Omoniju i Sarajevo, za koje je tokom protekle polusezone odigrao sedam zvaničnih utakmica. Bio je i član reprezentacije Srbije, a za najbolji tim naše zemlje nastupio je šest puta.

Dejan Meleg je takođe ponikao u Vojvodini, za koju je debitovao u sezoni 2011/12. i odigrao sedam utakmica u prvom timu, da bi se godinu dana kasnije preselio u slavni Ajaks iz Amsterdama. Za prvi tim četvorostrukog prvaka Evrope nije odigrao nijedan meč, ali je zato za mladi tim (U-21) holandskog kluba zabeležio 30 nastupa i postigao 12 golova. Od jula 2014. do marta 2015. godine bio je na pozajmici u Kambur-Leuvardenu, za koji je na 10 utakmica postigao jedan pogodak. Takođe, bio je član omladinske reprezentacije Srbije koja je 2013. godine osvojila Evropsko prvenstvo.

Svojim novim saigračima, Stepanov i Meleg će se priključiti 10. januara, za kada je zakazano medicinsko testiranje uoči početka priprema za drugi deo sezone.