Фудбалски клуб Војводина данас је званично ангажовао још једно значајно појачање за наставак сезоне. Као што је председник ФК Војводина Војислав Гајић најавио на недавно одржаној конференцији за новинаре, нови члан „старе даме“ српског фудбала постао је Немања Николић (26), нападач који је међу црвено-беле дошао на једногодишњу позајмицу из Партизана.

Немања Николић је рођен 19. октобра 1992. године у Краљеву, а сениорску каријеру је почео у екипи ОФК Грбља из Црне Горе. Након тога, наступао је за Ростов (Русија), Актобе (Казахстан), Спартак и Партизан, за који је током прошле сезоне одиграо укупно 36 утакмица, постигао осам голова и остварио 10 асистенција.

– Драго ми је због тога што су клубови успели да се договоре и што ћу у наставку сезоне носити дрес Војводине. Такође, овим путем желим да се захвалим фудбалском клубу Партизан на томе што ми није правио проблем да пређем у Војводину, с обзиром на традиционално велико ривалство између ова два тима у српском фудбалу – каже Николић.

Према његовим речима, у редове „старе даме“ је стигао са великим мотивом и жељом да оправда репутацију једног од најбољих нападача у нашој земљи.

– За фудбалера је увек најважније то да буде здрав, јер је то предуслов да има успешну сезону. Ја имам своје личне амбиције и циљеве, али их овога пута не бих јавно износио, јер не бих да то неко погрешно протумачи. Могу да обећам само то да ћу дати свој максимум да оправдам поверење људи који су ме довели у велики клуб као што је Војводина, којој желим да помогнем да оствари планове које је зацртала. Услед неких чудних околности у Партизану, у последња три месеца нисам одиграо неку значајну утакмицу, па тренутно нисам 100 посто спреман, али даћу све од себе и радити максимално како бих што пре могао равноправно да конкуришем за састав – напомиње Николић.

Његовим доласком, Војводина је знајачно ојачала сам шпиц напада, у којем, услед повреде Немање Човића, Ненад Лалатовић тренутно може да рачуна само на Бојана Матића.

– Воша игра сјајно ове сезоне, па тако и Матић, и наравно, свим својим новим саиграчима желим да само тако наставе. Ја нисам дошао да бих било кога угрозио, већ само да бих помогао екипи, која већ има одличну хемију и зато ми је драго што имам прилику да постанем њен део. Здрава конкуренција је увек добродошла и ту смо да помажемо једни другима, јер на крају крајева, тим је тај који побеђује, а не појединац – истакао је Николић.

Задовољство због његовог доласка не крије ни спортски директор ФК Војводина Никола Лазетић.

– И ја бих желео да се захвалим Партизану и господину Вазури на томе што су били врло коректни у преговорима. Оно што је битно нагласити јесте то да Војводина има право откупа играча до краја јануарског прелазног рока, тако да смо ми клуб који се пита када је у питању наставак његове каријере. Исто тако, Немања Николић имаће право да наступа за нас на свим такмичарским утакмицама, укључујући и оне против Партизана, те не постоји никаква клаузула у уговору која спречава тако нешто – појаснио је Лазетић.

Немања Николић је већ данас одрадио први тренинг са својим новим саиграчима, а у екипи Војводине наступаће у дресу са бројем 22.