Omladinci Vojvodine

 

Fudbalski klub Vojvodina danas je potpisao stipendijske ugovore sa 24 omladinca iz svoje omladinske škole.

Još jedan lep događaj danas je priređen u FK Vojvodina. U media centru FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, u prisustvu predsednika kluba Zorana Šćepanovića, menadžmenta i trenera omladinske škole „Ilija Pantelić“, kao i roditelja, danas je obavljeno potpisivanje stipendijskih ugovora sa 24 igrača iz omladinskog tima „stare dame“.

Tim povodom, predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović istakao je da je ovo veliki dan kako za momke koji su potpisali ugovore, tako i za sam klub.

– Ovo je veliki dan za Vojvodinu, koji jasno pokazuje opredeljenje kluba da u budućnosti okosnicu prvog tima čine igrači ponikli u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. U našoj omladinskoj školi, uvek sa pažnja poklanjala tome da stvorimo ne samo dobre igrače, već i dobre ljude. Da bi neko nosio i zaslužio dres Vojvodine, mora da bude dobar dobar čovek, dobar prijatelj i da poštuje druge jednako koliko i sebe. Uveren sam da će ti kvaliteti nastaviti da krase sve vas i u periodu koji dolazi i da će mnogi od vas imati dobre i uspešne karijere. Samo nikad ne zaboravite da je Vojvodina taj klub koji vam je dao šansu da se razvijete i znajte da danas možda ima dosta klubova koji jesu bogatiji, ali ne i veći nego što je Vojvodina – rekao je Šćepanović i poručio roditeljima da u svakom trenutku mogu da se raspitaju i informišu o tome kako se i na koji način radi sa njihovom decom u omladinskoj školi.

Direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Branislav Novaković naglasio je da klub nastavlja da ide u pravcu afirmacije mladih igrača.

– Mi u omladinskoj školi držimo se pravila da malo pričamo, a mnogo radimo, što se do sada pokazalo kao ispravno razmišljanje. Lično, ja uvek više volim da u našim selekcijama imamo dečake koji imaju prave ljudske osobine, nego neke koji su možda veliki talenti, ali nisu pravi drugari i saigrači. Od srca vam čestitam na ovom današnjem danu i želim vam mnogo sreće u budućnosti. Igrajte srcem i ponosno za ovaj klub i znajte da onoliko ljubavi koliko mu pružite, toliko će je i klub pružiti vama – rekao je Novaković.

Predsednik i direktor na kraju su zajedno poručili igračima da budu strpljivi i da će vreme za prvi tim doći onda kad i biološki i igrački dovoljno sazru da podnesu teret i obaveze koje nameće igranje u Vojvodini.

Svi stipendijski ugovori potpisani su na period od 2,5 i tri godine.