Aranđel Stojković

 

Novi desni bek Vojvodine Aranđel Stojković (23) izjavio je da se poziv „stare dame“ ne odbija i da od crveno-belih očekuje da se predstojeće sezone vrate u vrh srpskog fudbala.

Fudbaleri Vojvodine danas su nastavili sa radom i pripremama za ono što ih očekuje naredne sezone, ali i uigravanju svih linija tima, s obzirom na to da se na Zlatiboru, u taboru crveno-belih, trenutno nalazi dosta igrača koji su po prvi put na pripremama sa Vošom. Jedan od njih je i desni bek Aranđel Stojković, koji je prošle sezone pružao zapažene partije u dresu subotičkog Spartaka, odigravši ukupno 36 utakmica, pri čemu je, iako igrač odbrane, uspeo da postigne tri gola i zabeleži dve asistencije.

Upravo to ga je i preporučilo za dres „stare dame“, a agilni desni bek ističe da je zadovoljan kako se za sada odvija rad na jednoj od najlepših planina u Srbiji.

– Sa šefom Veselinovićem sam sarađivao i ranije, tako da sam navikao na ovakav način rada i prezadovoljan sam kako se sve odvija za sada. Saigrači su me brzo prihvatili, što je možda i najvažnije kada se pređe u novi klub, jer ima dosta nepoznanica i onda u tom slučaju sve bude mnogo lakše – kaže Stojković.

Kako je tekla tvoja fudbalska karijera?

– Fudbal sam počeo da treniram sa šest godina u Dobanovcima, mesta odakle sam. Tu sam prošao sve mlađe kategorije do pionira, kada sam prešao u Teleoptik i tamo proveo lepe tri godine, odnosno do prelaska u Borču. Tamo sam pola godine igrao za omladince, nakon čega su me odmah uvrstili u prvi tim i u Borči sam odigrao prvu seniorsku utakmicu u karijeri. Nakon dve sezone igranja u Prvoj ligi Srbije, smatrao sam da treba da napravim korak dalje i prešao sam u OFK Beograd, u kojem sam proveo šest meseci i potom otišao u Spartak. Tu sam proveo dve predivne sezone, pri čemu smo se u prvoj borili za plej of, a u drugoj uspeli da izborimo plasman u Evropu.

U Spartaku si posebno prošle sezone pružao zapažene partije, pa su te mnogi uvrstili među najbolje desne bekove u ligi?

– Pre svega, to je zasluga čitave ekipe. Prosto, ako nema dobrih saigrača oko tebe, ni ti ne možeš da pokažeš sve svoje kvalitete i samo uz njihovu pomoć na videlo mogu da isplivaju tvoje najbolje osobine.

S druge strane, prošla sezona je rezultatski bila najneuspešnija za Vojvodinu u poslednjih 12 godina. Ipak, ti si se odlučio za prelazak u njene redove. Zbog čega?

– Vojvodina je generalno jedan od najuspešnijih klubova u našoj ligi, po mom mišljenju, odmah iza Zvezde i Partizana. Jednostavno, kada vas neki od ta tri kluba pozove, ne postavlja se pitanje da li hoćeš da dođeš. Vojvodina ne zaslužuje mesto koje je osvojila prošle sezone, već poziciju u samom vrhu našeg fudbala i moja velika želja je da se tu ponovo nađe. Došao sam upravo zato da joj pomognem da se tamo vrati.

U sadašnjem timu Vojvodine ima mnogo mladih i neafirmisanih igrača, a pritom je otišlo nekoliko igrača koji su bili nosioci igre u prethodnom periodu. Po tvom mišljenju, koliko ova ekipa Vojvodine može naredne sezone?

– Ja sam navikao na to da u timu ima dosta mladih igrača, pošto je tako bilo i u Spartaku. Ovo je poletna ekipa, koja forsira igru sa dosta trčanja i zato smatram da to ne treba da nam predstavlja neki problem. Svakako očekujem da sledeće sezone budemo u vrhu tabele, jer zaista dobro radimo, kako na Zlatiboru, tako i pre dolaska ovde, a nastavićemo tako i ubuduće. Mislim da je najvažnije to da znamo šta hoćemo i težimo ka tome. Do kraja prelaznog roka će sigurno biti još i odlazaka i dolazaka, ali to ne treba da nas poremeti. Imamo naš put, znamo gde klub treba da bude i to je ono ka čemu idemo.

U prethodne tri godine, na tvojoj poziciji u timu Vojvodine igrao je Ivan Lakićević, koji je u srca navijača ušao ne samo dobrim igrama, već i borbenošću i sveukupnim odnosom prema klubu i crveno-belom dresu. Na tebi je pomalo nezahvalan zadatak da ga zameniš?

– Lakićević je dugo bio u Vojvodini i sigurno je ostavio veliki trag u ovom klubu, ušao u srca navijača… Na meni jeste nezahvalna uloga da ga zamenim, ali smatram da ću svojim kvalitetom, odnosom prema klubu i zalaganjem na terenu uspeti u tome.

Kakvi su tvoji fudbalski planovi i ciljevi?

– Do sada sam uvek išao korak po korak i nikad nisam razmišljao mnogo unapred, pa tako nameravam i da nastavim. Trenutno sam ovde i želim da pokažem svoje najbolje lice, odnosno da budem sve bolji i bolji i napredujem kroz svaki trening i svaku utakmicu. Za sve drugo ćemo videti.

Pretpostavljamo da pratiš i Svetsko prvenstvo. Može li Srbija pobediti Brazil i ko će osvojiti svetsku titulu?

– Protiv Brazila očekujem tvrdu utakmicu, malo zatvoreniju sa naše strane i da, ako budemo u mogućnosti, probamo da iznenadimo iz nekog prekida ili kontre. Svi znamo kakva je Brazil reprezentacija i kakve pojedince imaju, odnosno da individualno sigurno ne možemo da se nosimo sa njima, već da se oslonimo jedino na snagu kolektiva. Oni su za mene i dalje najveći favoriti za titulu, iako mi se jako sviđa kako igraju Kolumbijci, posebno kako su odigrali sinoć protiv Poljske – rekao je Stojković.