После два слободна дана која су добили од шефа стручног штаба Ненада Лалатовића након победе у Шапцу, фудбалери Војводине данас ће поново тренирати у ФЦ „Вујадин Бошков“. Услед одсуства неколико играча који су добили позиве у репрезентативне селекције, црвено-бели ће са тренинзима наставити у некомплетном саставу, али то свакако неће утицати на интензитет њиховог рада и приступ обавезама које су постављене испред њих.

Победа над Мачвом протеклог викенда допринела је подизању добре атмосфере међу Вошиним фудбалерима, а значајан удео у остварењу тријумфа над Шапчанима имао је и десни бек Аранђел Стојковић (24), који је у седмом минуту одлично асистирао Бојану Матићу за постизање победоносног гола на утакмици.

– Очекивали смо тешку утакмицу, тврду и затворену од стране домаћина, те смо знали да на том мечу неће бити много голова. Међутим, били смо бољи током читавог сусрета и потпуно заслужено остварили победу, која нам је веома битна после неколико слабијих резултата и издања којима нисмо задовољили наше навијаче. На паузу смо отишли као другопласирани тим на табели и сматрам да се заслужено налазимо на том месту – каже Стојковић.

До краја полусезоне, остало је још само пет кола.

– Мислим да је реално да јесен завршимо на месту на којем смо сада и сигурно ћемо дати све од себе да тако и буде. Уз мало среће, али и квалитет који поседујемо, верујем да је то оствариво. Наравно, за то ћемо морати добро да се потрудимо и, пре свега, добро се припремимо за последњи део полусезоне – напомиње Стојковић.

Први наредни првенствени меч Војводина ће одиграти 23. новембра, када ће на стадиону „Карађорђе“ гостовати крушевачки Напредак.

– На почетку сезоне, у Крушевцу смо победили Напредак резултатом 0:2, али то не мора ништа да значи. Уосталом, видели смо да је у прошлом колу Напредак победио Чукарички, који је у том тренутку био испред нас на табели, те су нам тако помогли да ми поново дођемо на друго место. Реч је о квалитетном тиму, са неколико изузетних појединаца, па ћемо морати да уложимо максимални напор како бисмо дошли до нове првенствене победе – рекао је Стојковић.