Posle dva slobodna dana koja su dobili od šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića nakon pobede u Šapcu, fudbaleri Vojvodine danas će ponovo trenirati u FC „Vujadin Boškov“. Usled odsustva nekoliko igrača koji su dobili pozive u reprezentativne selekcije, crveno-beli će sa treninzima nastaviti u nekompletnom sastavu, ali to svakako neće uticati na intenzitet njihovog rada i pristup obavezama koje su postavljene ispred njih.

Pobeda nad Mačvom proteklog vikenda doprinela je podizanju dobre atmosfere među Vošinim fudbalerima, a značajan udeo u ostvarenju trijumfa nad Šapčanima imao je i desni bek Aranđel Stojković (24), koji je u sedmom minutu odlično asistirao Bojanu Matiću za postizanje pobedonosnog gola na utakmici.

– Očekivali smo tešku utakmicu, tvrdu i zatvorenu od strane domaćina, te smo znali da na tom meču neće biti mnogo golova. Međutim, bili smo bolji tokom čitavog susreta i potpuno zasluženo ostvarili pobedu, koja nam je veoma bitna posle nekoliko slabijih rezultata i izdanja kojima nismo zadovoljili naše navijače. Na pauzu smo otišli kao drugoplasirani tim na tabeli i smatram da se zasluženo nalazimo na tom mestu – kaže Stojković.

Do kraja polusezone, ostalo je još samo pet kola.

– Mislim da je realno da jesen završimo na mestu na kojem smo sada i sigurno ćemo dati sve od sebe da tako i bude. Uz malo sreće, ali i kvalitet koji posedujemo, verujem da je to ostvarivo. Naravno, za to ćemo morati dobro da se potrudimo i, pre svega, dobro se pripremimo za poslednji deo polusezone – napominje Stojković.

Prvi naredni prvenstveni meč Vojvodina će odigrati 23. novembra, kada će na stadionu „Karađorđe“ gostovati kruševački Napredak.

– Na početku sezone, u Kruševcu smo pobedili Napredak rezultatom 0:2, ali to ne mora ništa da znači. Uostalom, videli smo da je u prošlom kolu Napredak pobedio Čukarički, koji je u tom trenutku bio ispred nas na tabeli, te su nam tako pomogli da mi ponovo dođemo na drugo mesto. Reč je o kvalitetnom timu, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca, pa ćemo morati da uložimo maksimalni napor kako bismo došli do nove prvenstvene pobede – rekao je Stojković.