Siniša Saničanin i Ilija Stolica

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da s nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč protiv Mladosti i pozvao navijače da ispune stadion i podrže njegovu ekipu u nastojanju da se plasira u polufinale Kupa Srbije.

Svega tri dana nakon prvenstvene utakmice protiv ekipe Mladosti iz Lučana, fudbaleri Vojvodine će se sa istim rivalom sastati i u Kupu Srbije. U četvrtfinalu, na stadionu „Karađorđe“, dva tima će pokušati da tokom 90 minuta izbore plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju, a ukoliko nakon tog vremena ne bude bilo pobednika, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica ističe da je sutrašnja utakmica vrlo važna za njegov tim, iz razloga što Voša u Kupu ima najviše moguće ambicije, a pravo na grešku ne postoji.

– Staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana. Međutim, imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako treba to da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno i ja se unapred radujem sutrašnjem meču. Orni smo, iako je period za oporavak bio kratak, ali naravno, kako je nama, tako je i igračima Mladosti. Pozivam sve da sutra ispune stadion i pruže podršku momcima na putu ka jednom od trofeja – kaže Stolica.

Ni na ovom meču, šef stručnog štaba Vojvodine neće moći da računa na sve igrače.

– Avramovski je u trenažnom procesu i videćemo koliko možemo da računamo na njega. Zbog povrede, sa prethodne prvenstvene utakmice je odsustvovao Sale Radovanović i iako ću tek posle današnjeg treninga imati tačnu informaciju, mislim da on neće moći da zaigra ni sutra. Svi ostali igrači su spremni i orni za utakmicu – ističe Stolica.

S obzirom na to da su se Vojvodina i Mladost već sastali pre samo dva dana, teško je očekivati da će bilo koji od dvojice trenera uspeti da taktički iznenadi svog kolegu.

– Iznenađenja su moguća u određenoj meri, ali ono što je specifično u ovom slučaju jeste sam Kup kao takmičenje. Igra se po principu eliminacije, tako da su u samom takmičenju moguća iznenađenja u svakom kontekstu. Što se tiče samih ekipa, mislim da jedni druge odlično poznajemo, kao i ideju i način igre. Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč i, verujem, voditi nas do pobede – naglašava Stolica.

Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje ukoliko u timu Vojvodine bude rotacija u odnosu na prethodni prvenstveni meč.

– To je nešto što praktikujemo, pa smo tako i na prethodnoj utakmici rotirali trojicu igrača. Biće sigurno rotacija u sastavu i za sutrašnji meč, ali kad se utakmice igraju u ovako kratkom vremenskom razmaku, uvek volim da sačekam do poslednjeg trenutka sa odlukom, kako bih što bolje znao koliko je ko uspeo da se oporavi. U svakom slučaju, to je nešto što je normalno i kod nas je uvek prisutno u praksi – napominje Stolica.

On se ne slaže sa mišljenjem dela sportske javnosti o tome da je Kup takmičenje koje je izgubilo na značaju.

– Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Lično, smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar i nije nimalo lako doći do njega. Naravno, teže je osvojiti prvenstvo, ali i Kup je takmičenje koje je, pre svega, puno iznenađenja i mogućnosti za slabije timove da u eliminacionom sistemu iznenade favorite. Meni je Kup uvek bio interesantan i zanimljiv i na njega gledam kao na veliku šansu za nas da izađemo u Evropu, odnosno da se radujemo još jednom trofeju – rekao je Stolica.

Na meču u Lučanima, mesto u odbrani umesto Aleksandra Radovanovića zauzeo je Siniša Saničanin, a očekuje se da će on i sutra zaigrati u startnoj postavi crveno-belih.

– Sutra imamo važnu utakmicu, a sa istim protivnikom je teško odigrati dva meča za svega tri dana. Videli smo da se radi o čvrstoj i kvalitetnoj ekipi, ali ipak, mi gledamo samo sebe i našu igru. Nadam se da ćemo ponoviti partiju iz Lučana, pa čak odigrati i bolje, te da ćemo na taj način ostvariti naš cilj, a to je plasman u polufinale. Uz odgovarajući pristup i igru, mislim da se to neće dovoditi u pitanje – rekao je Saničanin.

Meč između Vojvodine i Mladosti igra se sutra od 17 sati na „Karađorđu“, a ulaznice za ovu utakmicu moći će besplatno da se preuzmu na blagajni. Ulaznice za zapad i istok preuzimaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će karte za sever moći da se preuzmu u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.