Ilija Stolica

 

Posle pobede njegovog tima nad Voždovcem, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da su grč kod igrača i nedovoljno dobar teren sprečili crveno-bele da pruže kvalitetniju partiju od prikazane.

Vojvodina je danas pobedila Voždovac rezultatom 2:0 (0:0), u 23. kolu Super lige Srbije.

– Stativa koju je Voždovac pogodio u prvom poluvremenu je verovatno bio prelomni trenutak utakmice. Evidentno je bilo da smo u meč ušli sa određenom dozom grča i to nas je onemogućilo da prikažemo ono što smo želeli, naročito u prvom delu prvog poluvremena. Teren, iako je jedan od boljih kod nas, nažalost ipak nije adekvatan i nemoguće je da na njemu sprovedemo ono što smo radili na nekim boljim terenima u Antaliji. Čestitam momcima iz obe ekipe i mislim da su fer i korektno odigrali. Bilo je mnogo taktičkog nadmudrivanja, pa smo iz jednog pravog takmičarskog meča izašli kao pobednici. Za mene je ovo bila utakmica od posebnog značaja. Voždovac je klub u kojem sam započeo svoju trenersku karijeru u seniorskom fudbalu i od srca mu želim da se, kao i mi, kroz plej of izbori za evropsku scenu – kaže Stolica.

Na konferenciji za novinare posle meča, predstavnike medija je interesovalo zbog čega je postojao grč kod igrača Vojvodine.

– Ne znam tačno zbog čega je bilo tako, ali bilo mi je potpuno jasno da je čak i oko stadiona bila takva atmosfera. Čekalo se da se vidi u kom pravcu će se prelomiti utakmica, da bismo dobili ili podršku ili kritiku. Momci su, zajedno sa klubom, prošli jedan težak period, pošto je do sada bio niz od sedam utakmica bez pobede. Zato nam je ovaj trijumf bio jako potreban, ali i da bi publika imala mnogo više vere u nas, odnosno pružila nam mnogo veću i glasniju podršku. Nadam se da je ova pobeda zamajac ka nekoj seriji koju svi očekujemo, odnosno onome što svi želimo, a to je da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto. Iz tog razloga nam je i potrebna podrška, jer ona će eliminisati taj grč kod igrača. Bez toga, jednostavno, ne možemo dalje – kaže Stolica.

Tokom priprema u Turskoj, Vojvodina je u proseku primala dva gola po utakmici. Međutim, na današnjem meču, mreža Emila Rockova ostala je netaknuta.

– Kada ne primite gol, sa odbranom morate biti zadovoljni. Mi smo mesec dana zajedno i tek smo na početku neke zajedničke priče, u kojoj postoji mnogo novih stvari i zahteva. Odbrana, posebno njen centralni deo, danas je prvi put nastupio zajedno na jednoj takmičarskoj utakmici i prezadovoljan sam time što nismo primili gol. Naravno, ima detalja na kojima treba da poradimo i to ćemo sigurno učiniti, kao što sam siguran i u to da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, sigurnije i kvalitetnije. Treneri konstantno ponavljaju da su prva kola uvek neizvesna i nezgodna – rekao je Stolica.

U narednom kolu, Voša će gostovati ekipi Mačve u Šapcu.