Ilija Stolica

 

Posle remija njegovog tima sa Mariborom, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da mora biti zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači.

Vojvodina je danas igrala nerešeno 2:2 (1:0) protiv Maribora, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Moram da budem zadovoljan i to je put kojim treba da idemo, u svakom pogledu. Protiv ovako kvalitetnog protivnika, koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, momci su odigrali izuzetno u svim fazama igre. Naravno da uvek ima detalja o kojima možemo da razgovaramo i da ih popravimo, ali ovaj put stvarno moram da ih pohvalim za zalaganje, htenje i igru. Iskren da budem, nisam očekivao da ćemo u ovoj fazi priprema igrati ovako kvalitetno – kaže Stolica.

Osim povređenih Avramovskog, Radovanovića i Ilića, šansu su dobili svi igrači, pri čemu je skoro svako odigrao po 60 minuta, koliko je, u dogovoru između dva tima, trajalo svako poluvreme.

– I druga postava je ispunila očekivanja, iako smo drugo poluvreme izgubili sa 2:1. U drugoj postavi Maribora, bilo je igrača koji su napravili milionske transfere i imaju ogromno internacionalno iskustvo, dok smo mi imali našu decu 2000. i ’99. godište. To su mladi momci, koji su se na pravi način nosili sa ovakvim protivnikom i iskreno, zbog njih sam možda i srećniji – napominje Stolica.

U odnosu na utakmicu protiv Slovana, crveno-beli su danas igrali dosta bolje i stvorili mnogo više šansi od protivnika.

– To je potpuno logično. Ne treba zaboraviti da smo mi tek 20 dana zajedno, pa je očekivano da iz dana u dan budemo sve bolji i bolji. Drago mi je što smo imali jednu ovakvu utakmicu i što su momci, a pogotovo ova deca u drugom poluvremenu, shvatili na kom nivou mogu da igraju i odgovore zahtevima i obavezama. Sa te strane sam izuzetno zadovoljan – rekao je Stolica.

Odlukom šefa stručnog štaba crveno-belih, fudbaleri Vojvodine će sutra imati slobodan dan, koji će iskoristiti za odlazak do obližnje Antalije, a sa radom će nastaviti u četvrtak, kada će ponovo trenirati u FC „Titanic Deluxe Belek“.