Ilija Stolica

 

Posle pobede njegovog tima nad Olimpijom, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da je to još jedan korak napred u stvaranju onoga što želi od svog tima.

Vojvodina je danas pobedila Olimpiju iz Ljubljane rezultatom 3:2 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Imali smo odličan početak utakmice, ali smo igrali dobro i tokom velikog dela ostatka meča. Opet se igralo 120 minuta, s tim da je ovoga puta jedna grupa igrača dobila nešto veću minutažu. Ipak, svi su dobili priliku, što je izuzetno važno za mene, kao i za sve momke koji čine našu grupu. U poslednjih pola sata, šansu su dobila naša deca i mislim da svi možemo biti zadovoljni sa onim što su pokazali. Pobeda je došla kao nagrada za dobru igru i trud koji su uložili – kaže Stolica.

Voša je do pobede, između ostalog, došla i zahvaljujući agresivnosti na poslednju liniju protivničke odbrane.

– To je nešto što postoji kao zahtev, ali ponekad je potrebna i sreća da se realizuju šanse koje se pojave u tim momentima. Mislim da smo spremnije ušli u utakmicu, sa mnogo koncentracije i agresivnosti, što je uslovilo to da vrlo rano povedemo sa 2:0. Ono što je za mene bitno jeste to da smo u velikom delu utakmice kontrolisali igru i imali ogroman posed lopte protiv rivala koji je za svaki respekt i uvažavanje. Posle dobre igre protiv Maribora, ovo je još jedan korak napred i mislim da smo na dobrom putu da dođemo do onoga što želimo – ističe Stolica.

Nema sumnje da, kako pripreme odmiču, igra Vojvodine deluje sve ubedljivije.

– Bitno je da su i momci to uvideli i pokazali svojim odnosom prema zadacima koje smo zajedno sprovodili, a ovoga puta su i nagrađeni pobedom, koja je važna za duh ekipe i pritom više nego zaslužena. Fudbal je uvek pravedan na kraju. Nekad te nagradi na kraju jedne utakmice, nekad na nekoj potpuno drugoj, ali ono što zaslužiš, to uvek i dobiješ. Naši momci su zaslužili ovu pobedu i ja im čestitam na njoj. Sada nam preostaje još jedan i po radni dan, pošto je sutra za većinu igrača predviđen oporavak, dok će manji deo njih raditi dodatno. U sredu pre podne ćemo imati zajednički trening, a popodne nas čeka let i povratak kući – naglasio je Stolica.