Ilija Stolica

 

Posle pobede njegovog tima nad Dinamom, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da je glavni cilj ovog meča bio da se crveno-beli, nakon povratka iz Turske, prilagode na vremenske i sve druge uslove koji ih očekuju u nastavku sezone.

Vojvodina je danas pobedila Dinamo iz Pančeva rezultatom 2:0 (2:0), u prijateljskom meču odigranom na „Karađorđu“.

– Naravno da postoje stvari u igri koje mogu da budu bolje, ali ono što je evidentno jeste da su ovakvi uslovi naša realnost, za razliku od Turske, gde smo trenirali na idealnim terenima. Glavna svrha ove provere bila je da se igrači adaptiraju na temperaturu i vreme, jer vratili smo se tek pre dva dana i temperaturna razlika je ogromna, a stanje terena potpuno drugačije, pa momcima nije bilo lako da se prilagode. Ipak, neke stvari smo radili dobro, a pred nama je još jedan mikrociklus do početka sezone, u kojem ćemo raditi na ispravljanju nedostataka – kaže Stolica.

Za Vojvodinu je danas debitovao Lazar Arsić, koji je juče stigao u Vošu iz Radničkog.

– On može da donese mnogo toga i mislim da smo dobili jedno vrhunsko pojačanje, odnosno momka koji je bio među tri-četiri najbolje ocenjena igrača u jesenjem delu sezone. Uzimajući u obzir njegov kvalitet, odnos prema obavezama, iskustvo i to kakav je kao ličnost, smatram da je Vojvodina dobila mnogo njegovim dolaskom – ističe Stolica.

S druge strane, na današnjoj utakmici zbog povrede nije nastupio Marko Vukasović.

– Na današnjem meču ga preventivno nismo koristili. Ima povredu koju je zadobio poslednjeg dana priprema, ali mislim da nije ništa strašno i da će već od ponedeljka biti u redovnom trenažnom procesu – naglasio je Stolica.

Takmičenje u Super ligi Srbije biće nastavljeno idućeg vikenda, kada će Vojvodina na svom terenu dočekati ekipu Voždovca.