DSC_0181

 

 

Polako se privodi kraju druga faza priprema fudbalera Vojvodine u Turskoj. Do povrataka u Novi Sad ostalo je nepuna dva dana i pravo je vreme da se oceni dosadašnji tok i rezultati rada u Beleku.
Da podsetimo, ekspedicija Vojvodine otputovala je u Tursku 25. 01. 2014. i za dve nedelje uz svakodnevne treninge odigrala 5 kontrolnih susreta sa skorom od jedne pobede, tri remija i jednim porazom. Gol razlika je 6 : 4, a u strelce su se upisali Ilić,Stojanović, Spremo, Gaćinović, Milinković-Savić i Novaković.
„Crveno-beli“ su odlično otvorili seriju utakmica visokim trijumfom nad austrijskom Admirom da bi se u narednim susretima pojavio problem neefikasnosti koji do poslednje provere protiv Tereka nije rešen.
Ovaj problem sigurno zabrinjava najvatrenije pristalice novosadske „Stare dame“ ali u razgovoru sa članovima stručng štaba dobili smo tvrdnje i uveravanja da siruacija nije alarmantna.

MILAN KOSANOVIĆ : DAJTE NAM VERE I STRPLJENJA

-„Smatram da je plan ovog dela priprema uspešno ostvaren. Ovo tvrdim iz više razloga, a jedan od najvažnijih je da sada imamo potpuno novi tim u odnosu na jesen. Ono što su godinama unazad navijači tražili, najčešće s pravom, da okosnicu prvog tima treba da čine dečaci ponikli u Omladinskoj školi „Ilija Pantelić“ imaće priliku da gledaju na proleće. Podatak da su među 21 igračem čak četrnaestorica momaka iz omladinskog pogona Vojvodine govori u prilog tome. Mislim da je ovo prvi put u novijoj istoriji kluba da toliki broj prvotimaca dolazi kao „proizvod“ naše škole.
U Turskoj smo igrali protiv 5 ozbiljnih evropskih ekipa u kojima skoro da i nema tinejdžera. Primera radi, najmlađi igrač Tereka ima 25, Tomska čak 27 godina dok smo mi igrali sa Babićem na mestu štopera koji je tek napunio 17.
Sigurno je da nam predstoji još mnogo, mnogo rada kako bi igrači prihvatili zahteve stručnog štaba koji se pred njih postavljaju. Još uvek u igri pravimo veliki broj grešaka ali je to razumljivo uzevši u obzir mladost. U naredne dve nedelje koje su pred nama trudićemo se da ispravimo sve što nije bilo dobro. Predstoji nam ozbiljan rad na taktičkim varijantama ali sam ja veliki optimista.
Ovom mladom timu je sada najpotrebnije strpljenje, poverenje  publike i iznad svega podrška. Nemojmo loviti svaku njihovu grešku i zviždati im ako u 15. minutu ne vode sa 2 : 0. Dajmo im podršku i vremena jer to zaslužuju.“-zaključio je Kosanović

GORAN BAŠIĆ : SVI ISPUNILI OČEKIVANJA

Kondicioni trener Goran Bašić zadovoljan je nivoom fizičke pripreme svojih pulena. Kako sam kaže, raduje ga odnos svih igrača prema najtežem segmentu rada u sportu, a to je sticanje snage, brzine, skočnosti, eksplozivnosti…
Nikoga ne bih posebno isticao jer su na utakmicama svi do jednog pokazali optimalan nivo pripremljenosti, kako mlađi tako i stariji. Ipak, za kraj jedno ime se izdvaja po ozbiljnosti, volji i posvećenosti treninzima-Nino Pekarić. Onome ko ga iole poznaje ova konstatacija ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

SAŠA TODIĆ : JOŠ SE NISAM ODLUČIO

Učitelj Vošinih golmana je prepoznatljiv u našoj fudbalskoj javnosti kao odmeren i realan čovek. Ne razmeće se izjavama, a još manje pohvalama na račun svojih pulena.

-„Još uvek se nisam odlučio ko će stati na gol. Razlog za to su dva odlična iskusna čuvara mreže koja posdjednako konkurišu za to mesto. Odlično su trenirali i u naredne dve nedelje imaće još šansi za dokazivanje. Moram pohvaliti i mladog Rockova koji je pokazao znatan napredak i ako ovako nastavi za njega nema zime.

DR BORKO VUKOSAV : PUNA AMBULANTA, SREĆOM BEZ VEĆIH PROBLEMA

Šef zdravstvene službe Vojvodine Dr Borko Vukosav imao je dosta posla tokom protekle dve nedelje. Po dolasku u Belek nekoliko igrača muku je mučilo sa virozom ali su problemi rešavani veoma brzo i efikasno. Što se tiče vrste i težine povreda, ovaj boravak u Turskoj dosta se razlikuje od prethodnih, na sreću u pozitivnom smislu. Osim Srđana Babića koji je zaradio povredu zadnje lože svi ostali igrači koji su potražili pomoć od doktora Vukosava i njegovih saradnika oporavljali su se za 2-3 dana pa je situacija povoljna.
Ovome doprinosi i činjenica da su sve utakmice odigrane u Turskoj bile izuzetno fer i korektne bez ijednog pogibeljnog starta protivnika što do sada nije bio slučaj.

Ekspedicija Vojvodine kreće u Novi Sad u nedelju rano ujutro i njen dolazak se očekuje u ranim popodnevnim časovima.