Vojvodina - Jagodina

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je izveštaj po pitanju žalbe FK Vojvodina na suđenje na utakmici šestog kola Super lige Srbije protiv Jagodine, u kojem se konstatuje da je u 78. minutu Vojvodini poništen regularno postignut pogodak.

Utakmica između Jagodine i Vojvodine završena je nerešenim rezultatom 1:1, a zbog toga što je signalizirao nepostojeći ofsajd i time oštetio gostujući tim za jedan gol, pomoćni arbitar Vladimir Jovanović neće biti delegiran za suđenje u narednim kolima.

Fudbalski klub Vojvodina veruje da ova sudijska odluka nije bila plod bilo čije tendencije, već da je greška isključivo ljudske prirode i slabije procene položaja igrača.

Našem klubu nije i nikada neće biti cilj da se bilo ko kažnjava, ali radi istine, kao i naših igrača i navijača, dužni smo da ukažemo na propuste svaki put kada smatramo da sudije nisu postupile u skladu sa pravilima fudbalske igre.

Fudbalski klub Vojvodina izražava nadu da će u narednom periodu broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum, kako bi broj bodova i redosled timova na tabeli zavisio isključivo od onoga od čega i treba da zavisi – od njihove igre i učinka na terenu.