Došao je konačno i taj dan. Fudbaleri novosadske „stare dame“ počinju takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pripreme su završene, prijateljske utakmice odigrane i sada valja „stići i uteći i na strašnom mestu postojati“.

Na konferenciji za medije održanoj u pres centru FC „Vujadin Boškov“, novinarima su se obratili šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić i novi (stari) prvotimac Igor Đurić. Obojica se, govoreči o rivalu biranim rečima, slažu u jednom – za pobedu u premijernom meču biće potrebno proliti mnogo znoja, uložiti svo znanje i trud. Nema ni najmanje sumnje da su igrači i struka svesni svojih obaveza a i očekivanja navijača ali  rečeno se mora sutra od 20,30 časova preneti na teren.
Prvi čovek struke „crveno-belih“ udovoljio je znatiželji pripadnika „sedme sile“ i izdiktirao sastav koji će se suprotstaviti predstavniku Litvanije.
Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Đurić, Mitošević, Ađuru, Stevanović, Moreira, Bilbija, Abubakar (Bojović).
Seržinjo Grin nema pravo nastupa u utakmicama protiv Suduve jer odrađuje kaznu od dve utakmice neigranja iz prošlogodišnjeg ciklusa takmičenja u UEFA ligi.

ABUOVA TRAGEDIJA, ON IPAK ODLUČIO DA IGRA

Najbolji strelac Vojvodine i ljubimac novosadske publike, Oumaru Abubakar, doživeo je porodičnu tragediju. Kamerunskom internacionalcu  juče je stigla vest da mu je preminuo otac. Ipak, Abu je stegnuo srce i umesto da otputuje u domovinu na očevu sahranu (dobio je dozvolu od kluba) odlučio je da u četvrtak uveče obuče svoj dres sa brojem 14 i istrči na teren „Karađorđa“.
Svaki dalji komentar ovog poteza bio bi suvišan.

Snimak pres konferencije možete pogledati na adresi :