Susesi

 

Tursko letovalište Belek već godinama važi za redovnu bazu za pripreme mnogim evropskim ekipama, a hotelski kompleks „Susesi Luxury Resort“, u kojem su ove godine smešteni fudbaleri Vojvodine, nudi sve uslove za vrhunske pripreme jednog fudbalskog tima.

Kao i mnogo godina unazad, fudbaleri Vojvodine i ove zime pripreme za drugi deo sezone sprovode u Turskoj. Na obalama Sredozemnog mora, klima u ovo doba godinе može se okarakterisati kao idealna za trening i fudbal, a kada se u obzir uzmu i smeštajni kapaciteti i brojni trening centri u ovoj oblasti, ni ne čudi to što je Turska postala jedna od najpopularnijih destinacija za pripreme širom „starog kontinenta“.

Belek je gradić koji se nalazi na samoj obali mora, u antalijskoj regiji, na nešto više od 40 kilometara od grada Antalije. Broj stanovnika u ovom gradu se kreće između hiljadu i 10 hiljada, u zavisnosti od sezone i doba godine. U zimskom periodu, više od 80 posto hotelskih aranžmana napravljeni su od strane fudbalskih klubova, tako da u samom gradu ne postoji gužva koja je inače svojstvena pretežno turističkim mestima.

Priroda koja okružuje grad je prelepa, a njen najlepši deo je definitivno Kuršunlu vodopad, iza kojeg se nalazi pećina. Nestvarno zvuči činjenica da u bližem okruženju Beleka živi skoro 100 različitih vrsta ptica, što samo još jednom potvrđuje raznovrsnost i očuvanost prirode u ovoj regiji i njenog biljnog i životinjskog sveta.

Kao jedan od glavnih centara turskog turizma, Belek je mesto u kojem se nalazi preko 30 hotela sa četiri i pet zvezdica. Sve plaže u ovom mestu imaju tzv. „plavu zastavu“, što svedoči o njihovom standardu i čistoći, iako mnogi hoteli, poput onog u kojem su trenutno smešteni fudbaleri Vojvodine, imaju otvorene i zatvorene bazene i sopstveni akva park.

„Susesy Luxury Resort“ je hotelski kompleks koji je sagrađen 2007. godine i njegova trenutna vrednost procenjuje se na oko 120 miliona evra. Hotel ima ukupno 554 smeštajne jedinice, u koje može da stane oko 1.200 gostiju. Pored sopstvenog fudbalskog centra sa nekoliko odlično pripremljenih terena, „Susesy Luxury Resort“ raspolaže i sa teniskim i golf terenima, kao i sobama za masažu, hidromasažnim kadama i svim ostalim elementima potrebnim za oporavak sportista.

Pored fudbalera Vojvodine, u hotelu trenutno boravi i mlada reprezentacija Azerbejdžana, zajedno sa selektorom seniorskog tima te zemlje Robertom Prosinečkim, kao i ekspedicije Šturma iz Graca, Zaglebja iz Poljske i Araua iz Švajcarske. Kako nam je prenela direktorka marketinga ovog hotela Kubra Berker i menadžer posebno zadužen za aranžmane sportskih ekipa Ali Kasli, „Susesy Luxury Resort“ je u prethodnom periodu ugostio mnoge poznate evropske timove.

– Šturm iz Graca svake godine dolazi kod nas, a veliko nam je zadovoljstvo što smo ovoga puta u prilici da ugostimo i Vojvodinu. Prethodnih godina, naši gosti su bili Steaua iz Bukurešta, Maribor, Dinamo Moskva, prošle zime ovde je bio smešten i Partizan iz Beograda, a u našem hotelu odsela je i seniorska reprezentacija Turske. Svi ti klubovi, baš kao i Vojvodina, spadaju u najbolje fudbalske timove u svom regionu i zato smo vrlo ponosni što su, pored mnogih drugih, odlučili da odsednu baš u našem hotelu – istakao je Kasli, dodavši da „Susesi Luxury Resort“ nudi i sve uslove za održavanje raznih drugih, ne samo sportskih događaja, pa je tako u ovom hotelskom kompleksu bio održan samit grupe G-20, kao i samit NATO-a.

Naravno, sva pažnja, fokus i energija igrača i stručnog štaba Vojvodine usmerena je jedino i isključivo na travnati zeleni teren i na to da ekipa u nastavku sezone svojim rezultatima obraduje i ispuni očekivanja svih onih kojima srce kuca za pola belu, pola crvenu boju. Rad u ovakvim uslovima nesumnjivo će pomoći igračima da sve zamisli trenera Nenada Lalatovića na proleće pretvore u delo.