jovica1

Fudbaleri Vojvodine sutra će imati poslednju proveru forme pred dvomeč s mađarskim MTK-om u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Na samom kraju priprema na Zlatiboru, crveno-beli će odmeriti snage s ekipom Petrolula iz Ploeštija, timom koji je u prošlom prvenstvu Rumunije zauzeo šesto mesto. Ova utakmica igraće se na terenu „Švajcarija“, a početak je zakazan za 18 časova.

Ekipa iz Ploeštija smeštena je zajedno s Novosađanima u hotelu „Palisad“, a odmah je u oči upala činjenica da trener Tibor Selimeš može da računa na veliki broj stranaca. On među kandidatima za tim ima čak osmoricu Francuza, kao i po jednog Brazilca (kapiten ekipe, golman Peterson Pečanja), Hrvata, igrača iz Kurakaa, Alžirca, Tunižanina, Izraelca i fudbalera iz Džibutija.

– Nema nikakve sumnje da je sutra pred nama ozbiljan test, jer nas očekuje jak rival s puno stranaca – rekao je desni bek Vojvodine Jovica Vasilić. – S druge strane, trenirali smo veoma dobro na Zlatiboru i želimo da to i u utakmici s Petrolulom pokažemo, tim pre što će nam ovo biti poslednja provera forme pred utakmice s MTK-om, u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Lično, rođena sestra sutra treba da se porodi, pa bih voleo da dobrom igrom i pobedom obeležimo njen porođaj.

 

ŽAKULA PODUČAVAO „PENALDŽIJE“

Golman, 36-godišnji Srđan Žakula, važi za jednog od najboljih kada su u pitanju odbrane šuteva s 11 metara. Nebrojeno puta ovaj iskusni čuvar mreže Vojvodine dokazao je to na delu, donoseći Novosađanima priliku da stignu do velikih rezultata, a posebno se to odnosi na Kup Srbije.

Elem, dvojica novajlija u crveno-belom dresu – Aleklsandar Paločević i Aleksandar Stanisavljević – zamolili su Žakulu da im oda neku od svojih tajni uspešnosti kada su odbrane penala u pitanju, a ovaj je to prihvatio. Po završetku jednog od treninga, njih trojica su ostali na terenu, uvežbavajući šutiranje, ali i branjenje jedanaesteraca. Nema sumnje, na delu smo videli pomalo zaboravljenu, ali lepu sliku produženog, samoinicijativnog rada i kolegijalnosti.