Жреб трећег кола квалификација за Лигу Европе биће одржан сутра у 13 часова у Ниону.

Уочи жреба, тимови ће бити подељени на повлашћене и неповлашћене, у складу са својим клупским коефицијентом, а извесно је да ће Војводина бити међу неповлашћеним екипама.

Администрација УЕФА моћи ће да формира одређене групе пред извлачење, како се не би десило да клубови чији стадион није добио лиценцу не могу да играју један против другог, у складу са принципима које је утврдио Комитет за клупска такмичења. Клубови из исте земље се такође не могу састати у овој фази такмичења, а сва даља евентуална ограничења биће потврђена пре жреба.

Куглице са именима повлашћених тимова биће смештене у једној посуди, а кугле са именима неповлашћених у другој. Из сваке посуде ће се извлачити по једна куглица и ставити у трећу, празну посуду, где ће се промешати. Први извучени тим из те посуде биће домаћин у трећем колу.

Ове сезоне, у сваком квалификационом колу ће се играти само једна утакмица и то без присуства публике.

Мечеви трећег кола су на програму 24. септембра. У случају нерешеног резултата после 90 минута, играће се продужеци и евентуално изводити пенали, а победници ће се пласирати у плеј-оф Лиге Европе.