Žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope biće održan sutra u 13 časova u Nionu.

Uoči žreba, timovi će biti podeljeni na povlašćene i nepovlašćene, u skladu sa svojim klupskim koeficijentom, a izvesno je da će Vojvodina biti među nepovlašćenim ekipama.

Administracija UEFA moći će da formira određene grupe pred izvlačenje, kako se ne bi desilo da klubovi čiji stadion nije dobio licencu ne mogu da igraju jedan protiv drugog, u skladu sa principima koje je utvrdio Komitet za klupska takmičenja. Klubovi iz iste zemlje se takođe ne mogu sastati u ovoj fazi takmičenja, a sva dalja eventualna ograničenja biće potvrđena pre žreba.

Kuglice sa imenima povlašćenih timova biće smeštene u jednoj posudi, a kugle sa imenima nepovlašćenih u drugoj. Iz svake posude će se izvlačiti po jedna kuglica i staviti u treću, praznu posudu, gde će se promešati. Prvi izvučeni tim iz te posude biće domaćin u trećem kolu.

Ove sezone, u svakom kvalifikacionom kolu će se igrati samo jedna utakmica i to bez prisustva publike.

Mečevi trećeg kola su na programu 24. septembra. U slučaju nerešenog rezultata posle 90 minuta, igraće se produžeci i eventualno izvoditi penali, a pobednici će se plasirati u plej-of Lige Evrope.