Godinu na izmaku, Fudbalski klub „Vojvodina“ obeležio je već tradicionalnim Novogodišnjim koktelom priređenom  u ekskluzivnom novosadskom hotelu „Park“u kom su se družili  klupski čelnici, fudbaleri, treneri, navijači, prijatelji kluba, sponzori, novinari, veterani Vojvodine, ličnosti iz javnog života i mnogi drugi.
Od samog dočeka i prijema gostiju u svečano uređenom i ukrašenom holu, preko ambijenta  glamurozne „Bal sale“ u kojoj je na centralnoj poziciji dominirao „ledeni“ pehar kupa, sve je bilo na nivou kakav priliči samo „staroj dami“. Konobari i hostese kojih se ne bi postideo ni „Atlantis“ u Dubaiju, kralj i kraljica na ulazu u salu, muzika …“miris“ i patina  Beča, Praga, Evrope …
Više od 400 zvanica uživalo je u sjajno osmišljeno programu  podeljenom na oficijelni i nezvanični deo u kojem su se, pod  „dirigentskom  palicom“ barda sportskog novinarstva  Laze Bakmaza i šarmantne Marine Ramač kao voditeljskog para,  na bini smenjivali : legenda Vojvodine Ilija Pantelić, direktor omladinske škole Branislav Novaković, treneri i fudbalska budućnost „crveno-belih“ oličena u igračima omladinske selekcije, šampiona Srbije i na kraju domaćin ovog velelepnog skupa-predsednik FK „Vojvodina“, Ratko Butorović.
Predsednik kluba obratio  se zvanicama  u svom prepoznatljivo opušteno-duhovitom stilu, poželevši  im dobrodošlicu, srećne praznike, a potom sve goste  pozvao na zajedničko druženje.
Tokom zvaničnog dela koktela na 3 ogromna led ekrana  prezentovani su kratki video zapisi sa utakmica omladinaca i prvog tima Vojvodine  iz protekle polusezone, a najviše pažnje privukli su prezentacija Vošinog kalendara, plan rekonstrukcije stadiona „Karađorđe“ i dogradnja FC „Vujadin Boškov“.

GOSTI

Veliki broj gostiju iz sveta fudbala bio je prisutan na Novogodišnjem koktelu Vojvodine. Od veterana, nekadšnjih i aktuelnih prvotimaca „crveno-belih“, trenera i funkcionera fudbalskih klubova Jelen Superlige do poznatih likova iz svih sfera društvenog života. Navešćemo ovom prilikom samo one koje smo uspeli da uočimo među mnogobrojnim zvanicama : Miodrag Morača i Petar Kurčubić (Spartak Zlatibor voda), Milan Aleksić i Dragan Despotović (Donji Srem), Ivan Golac, Dragoljub Bekvalac, Milan Jovanić, Vladimir Trifunović, Josip Pirmajer, Mladen Vučinić, Radomir Krstić, Radivoj Radosav, Zlatomir Zagorčić,  Ljubiša Dunđerski, poznati sportski komentator Mirko Kovačević, nekadašni predsednik FK „Vojvodina“ Petar Palkovljević, najbolji gradonačelnik u posleratnoj istoriji Novog Sada Jovan Dejanović i …mnogi drugi.

RATKO BUTOROVIĆ : SVE ŠTO ŽELIM SVOJOJ PORODICI, POŽELEĆU I VAMA

-„Poštovane dame igospodo, dragi navijači, ono što ću poželeti da se dogodi meni i mojoj porodiciu novoj dodini-želim i svima vama. Uživam u ovom trenutku jer vidim da nas je svakim danom sve više. Budite Novosađani-navijajte za Vojvodinu.“

ILIJA PANTELIĆ, ČOVEK KOJI JE OBELEŽIO VEK

Za govornicu je, nakon što su Lazo Bakmaz i Marina Ramač u podužem uvodu naveli sve ono što je tokom sportske karijere osvojio, izašao i legendarni golman Vojvodine, Ilija Pantelić.
Vidno uzbuđen, popularni Panta je rekao :

Uvaženi skupe, dragi prijatelji, poštovane dame i gospodo, sadašnje i buduće legende našeg kluba.

Od trenutka kada sam čuo da će omladinska škola fudbala u FK „Vojvodina“ poneti moje ime, ne mogu a da se ne zapitam-čime sam to zaslužio ?
Na stranu to koliko sam lično doprineo matičnom klubu za pune 42 godine aktivnog bavljenja fudbalom koji je tokom svoje bogate istorije sa mnom ali i bez moje malenkosti  dosezao zvezdane visine na ovim prostorima.
Uveren sam, dragi prijatelji, da je ovaj čin priznanje ne samo Iliji Panteliću kao pojedincu, nego i svima koji su tokom proteklog vremena sa mnom sarađivali, vredno radili ili podržavali Vojvodinu sa tribina.
Siguran sam da bez dobrih trenera, rukovodilaca, dobronamernih poznavalaca fudbala i navijača ne bi bilo ni Ilije Pantelića. Stoga se ovim putem zahvaljujem  tvorcima ove ideje, mojim klupskim drugovima-veteranima Vojvodine, članovima prve šampionske generacije kluba iz 1966. godine kao i navijačima „Firme“ i „Stare garde“ koji su predložili da se omladinska škola nazove mojim imenom.
Od srca hvala svima, naročito Upravnom odboru kluba u kojem sam proveo najveći deo svog radnog i životnog doba, što su podržali ovu ideju.
Siguran sam da će rukovodstvo  Vojvodine na čelu sa predsedikom Butorovićem  u narednom periodu učiniti maksimalne napore, kao što je to, uostalom činilo i do sada, da naša Vojvodina dosegne visine i zauzme mesto koje mu po svemu pripada.
Poštovani prijatelji,
još jednom se zahvaljujem na velikoj časti koja mi je ukazana sa željom da u narednoj 2013. godini osvojimo toliko željeni kup srbije.
Prisutnim gostima, prijateljima, sponzorima kluba, navijačima, novinarima, sportskim rivalima i svim dobronamernim ljudima poželeo bih mnogo zdravlja, lične i porodične srće u novoj 2013. godini.

Živeli

Galerija fotografija :

http://www.fkvojvodina.rs/sezona/galerija-fotografija/?album=122&cover=0&occur=1