DSC_1539

 

 

Nekoliko časova posle druge kontrolne utakmice u kojoj su fudbaleri Vojvodine nadvisili Poloniju iz Varšave, polako se sležu utisci.
Igra koju su demonstrirali puleni trenera Vignjevića u obe do sada viđene utakmice u najmanju ruku može da ohrabri ali daleko je to još od onoga kako bi Vojvodina trebalo da izgleda. Sa tom konstatacijom složio se i najbolji strelac Voše, Oumaru Abubakar koji je po završetku susreta protiv Poljaka rekao :
-„Dobro je ali moramo još mnogo da radimo, još više da trčimo i pravimo presing na protivnika. Samo sa mnogo trčanja i agresivnosti bićemo i bolji i efikasniji. Vredno treniramo i ako tako nastavimo, a sigurno je da hoćemo, bićemo oni pravi.“

PETRIĆ ODLIČNO ZAMENIO JOKIĆA

Milovan Petrić je kapiten omladinskog tima Vojvodine i predvodnik sjajne generacije mladića koji pod dirigentskom palicom Milana Kosanovića već dve sezone seju „strah i trepet“ po terenima širom Srbije. Dobre igre ovog tihog i izuzetno vaspitanog momka iz Šajkaša, sela nadomak Novog Sada, preporučile su ga upravi kluba koja mu je ukazala poverenje i sa njim potpisala profesionalni ugovor. Petra je na pripremama u Antaliji debitovao za prvi tim u međunarodnim susretima i po svemu viđenom, potpuno opravdao ukazano poverenje. Protiv Krila Sovjetov u igru je ušao umesto povređenog Jokića i svoj zadatak obavio korektno, a na drugoj utakmici Petrić je uz iskusnog Đurića na terenu proveo svih 90 minuta.

HRVAT ISPRAVIO GREŠKU NA SEMAFORU

Pre početka susreta između Vojvodine i Polonije na semaforu je stajao natpis : „Polonia-Novi Sad“. Odmah pošto smo primetili grešku intervenisali smo kod domaćina i zatražili da umesto naziva „Novi Sad“ postave pravo ime kluba „Vojvodina“. Turci koji upravljaju semaforom pravili su se nevešti objašnjavajući nam da je sasvim svejedno šta piše na semaforu, budući da dolazimo iz Novog Sada. Međurim, na tribini se našao kolega iz NK „Inter“ Zaprešić koji je, na naše ne malo iznenađenje, vrlo oštro zahtevao da se na semaforu istakne pravi naziv kluba. Videvši ljutitog komšiju Hrvata, Turci su brže bolje postavili ime „Vojvodina“.
Na naše pitanje šta ga je nagnalo na ovakav postupak, kolega iz Intera je rekao : „Znam da su vaša dva kluba ljuti rivali pa ne bi bilo u redu da vas Turci na taj način provociraju“.

SUTRA SA RAPIDOM

Treću kontrolnu utakmicu Vojvodina igra već sutra od 14 časova po našem vremenu, a protivnik je „B“ tim bečkog Rapida kojeg sa klupe predvodi nekadašnji centarfor Bajerna Karsten janker.
Utakmica se igra u fudbalskom centru „Ismail Gekček“.