Dušan Grujić, Aleksandar Dunđerski, Zoran Šćepanović i Vojislav Gajić

 

U FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas su svečano otvoreni novi smeštajni kapaciteti FK Vojvodina.

Nekadašnja upravna zgrada FK Vojvodina u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku danas ima potpuno drugačiji enterijer i namenu. Na mestu gde su se nekad nalazile klupske kancelarije, danas se nalaze sobe za smeštaj igrača iz omladinske škole „Ilija Pantelić“, koje se po potrebi mogu koristiti i u komercijalne svrhe, odnosno za smeštaj drugih ekipa koje budu želele da svoje pripreme sprovedu u Vošinom trening centru.

Tim povodom, danas je održano svečano otvaranje novih smeštajnih kapaciteta kluba. Prisutnima se najpre obratio predsednik FK Vojvodina u ostavci Zoran Šćepanović, koji se zahvalio predstavnicima medija na tome što su došli da isprate ovaj događaj, od kojeg će najveće koristi imati dečaci koji treniraju fudbal u Vojvodini.

– Kada smo pre godinu dana započeli ovaj projekat, imali smo dva motiva. Prvi motiv bio je da preseljenjem na stadion „Karađorđe“ otvorimo vrata Novog Sada i budemo bliži svima vama: novinarima, prijateljima kluba i navijačima, koji sada mnogo lakše mogu da dođu do kluba sa svojim predlozima i sugestijama. S druge strane, želeli smo da FC „Vujadin Boškov“ pretvorimo u jednu celinu, u kojoj će se odvijati vrhunski trenažni procesi i iz tog razloga smo ga dopunili sa još 30 kreveta koje ste danas mogli da vidite. To je napor koji smo uložili kako bi omladinska škola „Ilija Pantelić“ u narednim decenijama bila dominantna u odnosu na omladinske škole iz regiona, a kako u našoj okolini trenutno ne postoji ovako nešto, verujem da će najtalentovaniji dečaci iz Srbije ostajati u našem klubu, gde imaju uslove za rad i boravak kao što ih imaju i vrhunski sportisti – izjavio je Šćepanović.

Predstavnicima medija obratio se i kandidat za novog predsednika kluba Vojislav Gajić.

– Danas sam došao ovde da, pre svega, odam priznanje Zoranu Šćepanoviću, njegovim saradnicima, članovima Skupštine i navijačima na ovom delu koje nije tako malo u današnje vreme krize. Ovo je velika stvar za decu koja treniraju fudbal u Vojvodini i predstavlja nešto što će ostati za budućnost, kao i mnogo toga što je napravljeno tokom prethodne dve godine – rekao je Gajić.

Fudbalski centar „Vujadin Boškov“ tako će ubuduće pružati još bolje uslove za rad i boravak igrača iz omladinske škole „Ilija Pantelić“, od kojih se očekuje da u narednim godinama čine okosnicu prvog tima „stare dame“.