Ukoliko žele da produže svoj boravak u društvu evropskih klubova, vide lepote Beča i istrče na teren stadiona „Gerhard Hanapi“, fudbaleri Vojvodine  revanš utakmicu protiv Suduve jednostavno moraju  odigraju na mnogo višem nivou nego onu od prošlog četvrtka. Takav zaključak nameće se sam po sebi jer rezultat od 1 : 1 iz prvog meča, bar na papiru, u povoljniji položaj stavlja domaćina.  „Crveno-beli“ će biti tim koji „juri“ pobedu ili makar nerešen rezultat sa većim brojem postignutih golova nego u Novom Sadu.
Upravo na taj način je na  konferenciji za medije u FC „Vujadin Boškov“ svoj plan izložio šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić. Jednostavan kao i uvek, bez suvišnih reči, na pitanje novinara kako do plasmana u naredno kolo, odgovorio je : „Pobedom, kako god znamo“
Što se tiče kadrovske situacije, Oumaru Abubakar se danas vraća iz domovine i biće prisutan na popodnevnom treningu. Svi ostali prvotimci su zdravi, a trener Vojvodine nije želeo da obelodani spisak putnika za Litvaniju kao i činjenicu (koju je sam potvrdio) da će za razliku od utakmice u Novom Sadu biti nekih izmena u ekipi.

 

Ekspedicija Vojvodine u Litvaniju putuje čarterom sa aerodroma „Nikola Tesla“. Polazak je u sredu u  10 časova, a sletanje u Kaunas predviđeno je oko 13 časova po litvanskom vremenu (12 časova po našem). Odmah po dolasku fudbaleri Vojvodine ukrcaće se u autobus koji će ih prevesti do Marijanpolja koji je od aerodroma udaljen oko 65 km. Puleni trenera Zagorčića treniraće  na stadionu Suduve u vremenu odigravanja utakmice (18,30 po srpskom vremenu).

NAVIJAČI

Na utakmici protiv Suduve „crveno-beli“ neće biti usamljeni. Istim avionom u Litvaniju putuje i grupa od 70-tak navijača koji će na stadionu bodriti svoje ljubimce. Vošini fanovi biće smešteni u Kaunasu, a u Marijanpolje dolaze pred sam početak susreta.
Po informacijama dostupnim sa oficijelnog sajta FK Suduva, cena ulaznice za utakmicu je pristupačna i iznosi  8 litasa ( 1 euro=3,831 litasa).

NOVINARI

Neuobičajeno veliki broj pripadnika medija pratiće revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Suduva-Vojvodina. Na spisku novinara su : SOS kanal –novinar Nebojša Petrović i snimatelj Srđan Preradović, Aleksandar Predojević („Dnevnik“ Novi Sad), ekipa RTV u sastavu : Lazo Bakmaz i snimatelj Zoran Barat, fotoreporter „Sportkog žurnala“ Ognjen Ademovski, glavna urednica revije „Voša“ Jasmina Vlaović, urednik klupskog sajta Dragan Čapelja, urednik sportskog programa radio Novog Sada Duško Vujović, Anja Vukašinović („Kurir“) i Dejan Radosavljević („Sport Network“)

Snimak pres konferencije možete pogledati ovde :

http://youtu.be/5gFPnCHpADw