sp-maric

 

 

Sjano su obe ekipe „crveno-belih“ odigrale jučerašnje utakmice protiv slovačkih timova, Senice (2 : 0) i Viona (2 : 1). Pobede svakao raduju i one se pišu, ali odnos prema igri, timski duh i visok stepen morala, naročito u trenutcima kada je na snazi negativan rezultat, govore u prilog činjenici, da je stručni štab Vojvodine, na dobrom putu. Zoran Marić i njegovi saradnici, svesni snaga i kvaliteta koji su im na raspolaganju, očigledno, prave „ratničku“ ekipu, čiji je moto : „svi za jednog, jedan za sve“.

Sudbina naših klubova je, da svake sezone, gotovo potpuno, izmenjaju sastav, a trenerima preostaje, „sizifov posao“, stvaranja nove ekipe.
Izuzetak od toga nije ni Zoran Marić, čovek koji na svojim plećima nosi, breme najveće odgovornosti :

– Jučerašnji dueli sa slovačkim timovima prikazali su nam, nivo forme, koje iskreno govoreći, nisam očekivao u ovoj fazi rada.
Ekipa koja je, igrala protiv Senice, posebno u prvom poluvremenu, bila je veoma raspoložena i prikazala na momente izuzetnu igru i jedino je šteta, što su zbog povreda teren ranije morali da napuste, kapiten Mijat Gaćinović i Elmir Asani.

Što se tiče duela s Vionom, Marić je dodao:

– Fudbal nekada zna bude surov, ali u većem broju slučajeva pravda bude dostignuta. Naši mladi igrači, gubili su od Slovaka na poluvremenu (0:1), ali nisu poklekli niti klonuli duhom. Demonstrirali su ogromnu želju da dostignu i prestignu rivala i za svoj trud su nagrađeni.  Stvorili su u nastavku, veći broj prilika, pokazali izraženi voljni momenat, što je jedan novi kvalitet Vojvodine.

 

ZASLUŽEN ODMOR

Danas  smo, tokom prepodneva, malo relaksirali igrače, a nakon ručka će ekipa biti nagrađena izletom u Antaliju. Sutra se vraćamo u ritam od dva treninga dnevno.

Razmišljali smo o tome da, zbog umora, otkažemo jedan od dva duela predviđena za nedelju (mađarski Đer i danski Odenze), ali smo od te ideje ipak  odustali i sprovešćemo zacrtani plan do kraja.

 

AMBULANTA U TRI SMENE

 

Nakon duela sa Senicom, strahovalo se da su Mijat Gaćinović i Elmir Asani doživeli ozbiljnije povrede. Obojica su, s bolnim izrazima na licu, napustili igru.

Šeg medicinskog tima novosadskog superligaša, dr Borko Vukosav kaže:

– Kod Gaćinovića je u prvi mah izgledalo da se radi o težoj povredi. Srećom, posle pregleda, ustanovili smo da je reč o lakšoj distorziji kolena i očekujem da će se on brzo vratiti trenažnom procesu. Što se Asanija tiče, kod njega je povreda skočnog zgloba malo kompleksnija i već smo uključili terapiju. Pratićemo kako oporavak teče i videćemo kada će moći da se uključi u rad.

Na žalost, Jovan Stojanović , već nekoliko dana boluje od angine, pa je i dalje je pod intenzivnom terpapijom. Njegov oporavak napreduje dobrim tokom, pa se nadam da će uskoro moći da počne sa treninzima.  U utakmici sa Senicom,  povredu skočnog zgloba zaradio je i novajlija Rogač čije stanje intenzivno pratimo. Golman Marko Kordić ima probleme s uhom, a na povredu stopala žali se i njegov kolega „po struci“, Vanja Milinković-Savić, kao i Dragan Karanov.
Sve u svemu, ambulanta nam radi „u tri smene“-našalio se na kraju, dr Borko Vukosav.