Ремијем против екипе Металца у Горњем Милановцу, фудбалери Војводине су умањили, али не и изгубили своје шансе у борби за шампионску титулу. Са овим бодом, црвено-бели су задржали друго место на табели, а у зависности од исхода вечерашњег меча између Црвене звезде и Инђије, знаће се и са коликим заостатком ће ући у велики дерби који ће за две недеље бити одигран на „Карађорђу“.

Упркос томе што се током читаве сезоне утакмице играју без присуства гледалаца, навијачи „старе даме“ помно прате игре и резултате свог тима, а онолико колико може, то чини и члан прве шампионске генерације црвено-белих Силвестер Такач, који са породицом већ годинама живи у Француској.

– Резултате Војводине пратим преко интернета, а читам и коментаре на игру и све остало око клуба. Радује ме то што екипа ове сезоне наставља да игра у истом ритму као и прошле, односно без много осцилација. То је кључно за тимове који желе да постану шампионски. Наравно, освајање титуле неће бити лако, јер Звезда има предност, али сезона је дуга и има још много да се игра. Тешко је стално побеђивати, а до пехара углавном долази екипа која осваја бодове чак и онда када не одигра баш најбоље – каже Такач.

Пре месец и по дана, Војводина је у трећем колу квалификација за Лигу Европе играла против његовог бившег клуба Стандарда из Лијежа, а у том мечу је поражена тек у продужецима.

– Нажалост, нисам гледао утакмицу, али знам како је прошло. То су мечеви у којима разне околности и детаљи могу да превагну на једну или другу страну. Кад нема реванша, нема се ни права на грешку. У сваком случају, није срамота изгубити од Стандарда, иако то више није клуб као што је некадa био. Надам се да ће се у скоријој будућности Војводина састати са неким француским клубом, па да имам прилику да је гледам уживо, јер то баш дуго нисам био у могућности – каже Такач.

У време док је носио дрес Војводине, он је имао прилику да сарађује са легендарним Бранком Станковићем, који је, као освајач прве шампионске титуле и Средњоевропског купа, и даље једини тренер у историји клуба са два освојена трофеја. Међутим, клупску историју недавно је исписао и Ненад Лалатовић, као тренер са највише остварених победа на клупи „старе даме“.

– Знам да је Ненад Лалатовић оборио клупски рекорд. На основу искуства које имам, мислим да је тренер једна од најважнијих личности у сваком клубу, иако се његова улога понекад занемарује. Он је тај који има директну комуникацију са играчима, поставља тактику и све остало. Врхунски тренери имају резултате у којем год клубу да раде, мада има и оних добрих који, ипак, никад не добију прилику да воде неки велики клуб. Лалатовића не познајем, али сам од Душана Маравића, бившег фудбалера Црвене звезде са којим сам у контакту, чуо много похвала на његов рачун, као и на рачун руководства ФК Војводина – истакао је Такач.

Бивши легендарни фудбалер Војводине је још једном пожелео свом клубу много успеха у наставку сезоне и изразио наду да ће се црвено-бели до краја првенства борити за шампионски пехар.