slika

 

Crveno-beli su u poodmakloj fazi rada na Zlatiboru. Novosađani svakodnevno dva puta izlaze na teren pored jezera, lociranom ispod hotela „Palisad“ u kojem borave, ali, utisak je, to im ne pada teško. Iako šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić forsira jak tempo, igrači prate njegove zahteve. Bez gunđanja ili bilo kakvih žalbi.

Danas su Novosađani radili s loptom i to na četiri punkta, koji su bili „prošarani“ raznim preprekama. Morali su, u raznim varijacijama, najpre da savladaju nekoliko barijera, a da potom prevare „igrače“ (zapravo improvizovane prepreke) protivničke odbrane i da šutiraju na golove koje su branili golmani Žakula, Kordić i Rockov. Zagorčić je pažljivo pratio njihove reakcije, ukazivao na propuste i pohvalama nagrađivao dobre poteze, pa je trening, iako naporan, protekao dosta brzo.

– Nije ni malo lako, ali treninzi su zanimljivi, nikako monotoni i to nam pomaže da vreme brzo proleti – rekao je vezni fudbaler Danilo Sekulić. – Znamo da je početak sezone veoma blizu i da moramo ove pripreme da iskoristimo na što bolji način, kako bismo spremni dočekali prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

I, taman kada smo pomislili da je došao kraj prepodnevnoj fudbalskoj seansi, igrači su podeljeni na dve grupe, koje su, na skraćenom terenu, igrale na dva gola i to po principu „jedan na jedan“ , „dva na jedan“ i „dva na dva“. Sudio je pomoćni trener Zoltan Sabo, a ekipa s narandžastim markerima, u uzbudljivom finišu, slavila je pobedu, posle realizovanog penala Uroša Stamenića. Poraženi su imali primedbe na suđenje, ali ih je Sabo odbio odmahivanjem rukama, u stilu pravih fudbalskih arbitara.

 

PEKARIĆ PONOVO NA POŠTEDI

Kapiten ekipe Nino Pekarić ponovo se nalazi na poštedi, pošto je jutros osetio bol u listu i na početku morao da napusti teren. Dr Borko Vukosav je rekao da će pratiti stanje njegove povrede, ali da misli da ona nije ozbiljnije prirode.

Na samom završetku treninga, posle duela s Aleksandrom Paločevićem, van igre se našao i novajlija Marko Zoćević. On je dobio jak udarac u zglob desne noge, pa mu je na povređeno mesto stavljen led. Po rečima dr Vukosava, reč je o udarcu, doduše bolnom, ali da će se plavokosi igrač već popodne naći na terenu.

 

SUTRA S MLADOSTI IZ LUČANA

Sutra će ekipa Vojvodine odigrati drugu utakmicu na ovim pripremama. Na igralištu kraj jezera, rival Novosađanima biće tim Mladosti iz Lučana, a početak susreta zakazan je za 18 časova.