996990_466234723486479_1910174494_n

 

 

Igrom slučaja Vojvodina i Crvena zvezda završavaju jesenji deo sezone sa dve međusobne utakmice. „Prvo poluvreme“, odnosno ¼ finale kupa dobili su Novosađani, a već sutra na istom mestu je prilika da navijači vide još jedan kvalitetan duel, ovog puta u okviru 15 kola JSL.
Pobediti višestrukog šampiona na njegovom terenu dva puta u roku od tri dana biće za pulene Marka Nikolića vraški teško zbog činjenice da domaćin posle opraštanja od jednog trofeja želi da ostane u trci za titulu. Sa druge strane, pet uzastopnih, više nego ubedljivih pobeda Vojvodine u Beogradu, daju za pravo svima koji se nadaju još pobedi „Stare dame“.

-Sutrašnja utakmica poslednjeg jesenjeg kola protiv Crvene zvezde u Beogradu biće za nas mnogo teža nego prethodna. U to sam potpuno uveren.
Sasvim sam siguran da će Zvezda, nakon što je ostala bez jednog trofeja, u ovu utakmicu uložiti sve što u ovom trenutku ima i kao klub i kao tim. Sigurno neizmerno žele pobedu protiv nas. Međutim, kao što sam i rekao posle utakmice ¼ finala kupa mi isto tako želimo da još jednom pobedom završimo polusezonu na način kako smo je počeli. Da bismo ostvarili taj cilj, moramo odigrati još bolje nego u prošlu sredu. Moramo biti podjednako motivisani, energični i sve ono što je u sredu bilo dobro zadržati, a pojedine detalje u našoj igri podići na viši nivo.
Nije lako pobediti Crvenu zvezdu dva puta u roku od tri dana na njenom stadionu ali smatram da to i nije „nemoguća misija“.
Igrači Vojvodine se na kraju polusezone nalaze u dobrom psiho-fizičkom stanju. Vratili smo sve one segmente u igri koji su bili preko potrebni, a to je pre svega želja da se igra timski, da se trči i „radi“ jedan za drugoga, da se asistira, pokrivaju leđa jedan drugome …Sve to moramo sutra uveče da ponovimo i da na to dodamo još kvaliteta u našoj igri u smislu poseda lopte i realizacije šansi.
Imam puno poverenje u momke, siguran sam da će smoći svu snagu i znanje i staviti ih na teren jer ne postoji više ni jedan razlog da se čuvamo za nešto što dolazi iza nas.

 

NIKOLIĆ : MOŽDA SAM I TRENER BAJERNA

Jedno od novinarskih pitanja upućeno Šefu stručnog štaba Vojvodine odnosilo se na ponovne napise u beogradskim štampanim i elektronskim medijima o tome kako će tokom zimske pauze napustiti Vojvodinu i sesti na klupu Partizana.
Marko Nikolić je bio izričit :

-Ne želim više uopšte da komentarišem takve „vesti“. O toj temi smo već više puta razgovarali, a sve sam rekao pre desetak dana. Ne treba biti mnogo pronicljiv i zaključiti kome ovog momenta odgovaraju takve priče, ko ih i odakle plasira. Uostalom, ko zna ? Možda u januaru preuzmem Bajern iz Minhena..

MOGUĆE IZMENE U SASTAVU

-U srpskom fudbalu se svi dobro poznajemo pa je sigurno da niko nikog ne može da iznenadi ni sistemom igre niti nekim kadrovskim rešenjima.
Mi smo dobro isplanirali tri poslednje utakmice u sezoni i moguće je da sutra bude malih promena u sastavu ali ništa spektakularno-podvukao je Nikolić.

http://youtu.be/if1AfhAeaYk