Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремкској Каменици данас је била домаћин Вошине експедиције на челу са тренером Миланом Раставцем, али и првотимцима – Немањом Николићем, Лазаром Царевићем, Миланом Лазаревићем и Мамадуом Траореом.

Овом посетом настављена је акција ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ има намеру да посети и многе друге основне школе у Новом Саду и околини.

Директор  маркетинга ФК Војводина Милош Суботин поновио је да ова акција има два циља: да промовише спорт и праве вредности међу најмлађима, али и да стадион „Карађорђе“ учини местом на које ће долазити читаве породице сваки пут када игра Војводина.

– Акција под слоганом „Ти си наша прва љубав“ покренута је са циљем за едукацију деце и усмеравања ка спорту и усађивање правих вредности. Ова акција такође има и за циљ повратак публике на стадион. Желимо да утакмице нашег клуба буду догађаји на које ће људи долазити породично. Ученици сваке школе коју посетимо, па тако и ове, могу да се учлане у нашу акцију, по симболичној цени добију картицу са којом они и њихови чланови породице могу бесплатно да посете утакмице у домаћим такмичењима у овој и следећој сезони. И ја бих лично искористио ову прилику да позовем све вас и навијаче да у што већем броју дођу сутра на стадион „Карађорђе“, да подржимо наш тим и да се на крају заједно радујемо победи наше Војводине – поручио је директор маркетинга „старе даме“ Милош Суботин.

Tренер Војводине Милан Раставац је истакао због чега је важно бавити се спортом, јер кроз спорт, научимо и како да се боримо кроз живот.

– Немања Николић, који има 29 година, рекао је да би волео да је у вашим годинама, а можете да замислите онда колико бих ја то волео. Ове године које имамо више од вас су нас научиле нечему шта нам је спорт донео. Спорт вам доноси једну чврствину, одлучност и вољу за борбом, јер живот је борба. Спорт вас учи да се борите на свим животним пољима, јер шта год одлучите да будете, мораћете да се борите да будете бољи од неког другог да бисте обезбедили бољи живот. За ту борбу вас спорт најбоље припрема, да научите да падате и да контролишете успоне. Бављење спортом највише утиче на формирање вашег борбеног карактера. Лепо је бити део спорта, не морате бити професионални спортисти. Спорт је такав да у њему увек током ваших живота можете пронаћи место. Можете бити играч, тренер, навијач, члан управе или можда чак и власник. Можда ће неко од вас бити успешан да једног дана постане власник Војводине. Ја вам од срца желим да остварите све своје жеље и да истрајете на путу ка њиховим остварењима – поручио је Милан Раставац.

Немања Николић је поручио да му је част што је део Војводине и открио шта све може спорт да донесе у животу.

– Бити члан Војводине је велика част и као неко ко је био овде и 2019. године, мени је задовољство што сам сада део овакве Војводине. Спорт вам доноси много познанстава, путовања на којима ће свако од вас упознати људе који ће моћи да вам помогну и у животу. Спорт шири једну позитивну енергију кроз цео свет и са собом носи једну позитивну емоцију и ствара јак карактер, што ће вам помоћи касније у животу. Ја сам кроз фудбал научио много и те лекције које научите у спорту, применићете и у животу, када вам нешто не иде, мораћете да дате мало више од максимума – рекао је Николић.

Након тога, уследила су питања школараца, на која је са осмехом и задовољством одговарао Вошин нападач.

Прво је одговорио на питање о својим идолима.

– Лепо је имати идола и све те добре карактеристике које видите у њему, покушавате да имитирате и да поновите. Ја могу да кажем да и данас некада пожелим да будем као свој идол.

Уследило је питање да ли би се бавио неким другим спортом да није изабрао фудбал.

– Од своје пете године сам у фудбалу и никада ми ниједан други спорт није био у глави. Да нисам изабрао фудбал, сигурно бих се бавио неким спортом, што је најважније.

Дечурлију је занимало и која је тајна успеха на путу професионалног спортисте.

– Највећа тајна успеха и најважнија ствар је подршка породице и разумевање, а ја сам имао срећу да то и имам од своје пете, шесте године када су ме отац и мајка први пут одвели на тренинг. Важно је да имате подршку родитеља у сваком тренутку.

Открио је и шта ради у своје слободне време.

– Са својим саиграчима играм стони тенис или билијар.

Говорио је и о симболици његовог броја на леђима.

– Сваки нападач жели да носи број девет, јер је он некако симбол голгетера. Ја сам имао ту срећу да су му у клубу испунили ту жељу и дали ми „деветку“.

Ритуали су нормални пред мечеве, али Николић каже да их он лично нема.

– Немам никакав ритуал, покушавам да се скоцентришем и да помогнем екипи и постигнем гол. У последње време то ми није ишло, али надам се да ће ме од сутрашње утакмице кренути.

Уследило је занимљиво питање о одрицањима на путу ка успеху у спорту.

– Сада се не одричем толико много, али када сам био млађи морао сам да се одрекнем дружења са својим вршњацима, екскурзија. Сада је фокус само фудбал, немам неку другу обавезу.

За крај, Николић је открио који су му циљеви у наредних годину дана.

– Надам се да ћемо остварити циљ, а то је излазак на европску сцену. Други циљ ми је да останем здрав, што је најважније да бисмо се бавили спортом – закључио је Немања Николић.

Након завршетка дружења у учионици, сви присутни прешли су у школско двориште, где су одушевљена деца опколила Вошине фудбалере и тренера, како би се са њима фотографисали и добили аутограме. За то време, Вошине промотерке су деци делиле Вошине постере, распореде часова, флајере и приступнице помоћу којих могу да се учлане у акцију „Ти си наша прва љубав“, али и улазнице за предстојећу утакмицу са ТСЦ-ом.

Воша је овом приликом основној школи „Јован Јовановић Змај“ поклонила и пет фудбалских лопти, али ту није био крај изненађењима. Овај савршени дан за клинце и клинцезе из Сремске Каменице употпунила је партија фудбала у којој су учествовали и Вошини првотимци.

Предивно дружење испуњено дечјим осмесима и радошћу прекинуто је тек када су деца морала да се врате на час својим школским обавезама, а ФК Војводина се још једном захваљује ОШ „Јован Јовановић Змај“ на сарадњи приликом реализације ове акције, уз жељу и очекивање да ће дружења бити учестала и у будућности, како у самој школи, тако и на стадиону „Карађорђе“.