vojvodina-tiraspol

 

Nema odmora za „crveno-bele“. Samo dan nakon utakmice sa Sigmom fudbaleri Vojvodine imaće i četvrtu proveru na pripremama u Turskoj.

Rival Novosađanima biće ekipa Tiraspola iz istoimenog grada.

Fudbalski klub Tiraspol je drugi po snazi klub iz otcepljene moldavske republike Transnistria. Kao i njegov mnogo poznatiji gradski rival Šerif, takmiči se u Nacionalnoj ligi Moldavije i trenutno zauzima drugo mesto na tabeli.
Osnovan je 1992. pod imenom Konstruktorul Čišinau  i iste godine uzeo učešće u tek formiranoj ligi Moldavije. Današnji naziv,  FC Tiraspol, dobio je 2001. godine. Svoju do sada jedinu titulu šampiona osvojio je 1996. , a spisak trofeja zakljuje sa dva pehara nacionalnog kupa 1996. i 2000.
2002. godine klub se seli u glavni grad Tiraspol, a svoje utakmice igra na stadionu Šerifa.
Među nekoliko internacionalaca iz Ukrajine, Jermenije, Bugarske i Nigerije je i jedan igrač sa naših prostora. Reč je o nekadašnjem U-21 reprezentativcu Crne Gore Aleksandru Radoviću koji je u Srbiji između ostalih klubova nastupao za Crvenu zvezdu, Bečej, BSK iz Borče i Kolubaru.

Utakmica Vojvodina-Tiraspol odigraće se u Fudbalskom centru „SB Sport“ u Beleju sa početkom u 14:00 časova po srpskom vremenu.

MARKO ŽIVKOVIĆ STIŽE U BELEK

Mladi desni bek Marko Živković, najnovija akvizicija Vojvodine večeras stiže u hotel „Crystal Tat Beach“ gde će se pridružiti svojim novim klupskim drugovima.
Administrativne formalnosti oko njegovog transfera uspešno su okončane pa će tako ekipa Vojvodine biti jača za još jednog mladog i nadarenog fudbalera.