obrazac-za-slike---vesti\

 

 

Među stative je stao davne 1993. godine i punih sedam godina bio je član Proletera iz grada na Begeju, a onda je, 2000. godine, došao u Vojvodinu i narednih pet sezona bio član novosadskog tima. Godine 2006. otisnuo se u inostranstvo, pa je tri godine čuvao mrežu ukrajinske Tavrije, a onda i Krimteplitsije. U srpski fudbal se vratio 2010. godine i karijeru okončao u Novom Sadu

Todić je već nekoliko godina trener golmana Vojvodine i zanimljivo je da je ostao na poslu, iako su crveno-beli promenili dosta šefova stručnog štaba. Todić sada vodi računa o formi Mateja Delača, Srđana Žakule, Marka Kordića i najmlađeg među njima Emila Rockova.

– Vojvodina tradicionalno ima kvalitetne golmane. Matej Delač poseduje visok nivo kvaliteta i nije slučajno član Čelsija. Istina, primio je  neke nesrećne golove koji su, po meni, bili plod pada koncentracije, ali ovaj mladić mora da ostane miran, da trenira i pokaže koliko je dobar čuvar mreže. Rad s njim nikada nije bio problematičan, siguran sam da će tako ostati i u narednom periodu – rekao je Todić.

Na klupi sedi iskusni, 34-godišnji Srđan Žakula. U nekoliko navrata, u kup utakmicama s kraljevačkom Slogom i Novim Pazarom, kao i u prvenstvenom duelu s OFK Beogradom na Karaburmi, Žakula je pokazao da je i dalje izuzetno dobar golman, na kojeg trener Marko Nikolić može i te kako da se osloni.

– Žakula je već 15 godina u srpskom fudbalu i dobro ga znam. U utakmicama koje ste spomenuli, pokazao je da na njega i te kako može da se računa u svakom trenutku. U svakom slučaju, reč je o više nego kvalitetnom i pouzdanom golmanu i dokazao je da ga Vojvodina nije slučajno dovela u svoje redove.

S pozajmice iz Bačke Palanke vraćen je omladinski reprezentativac Crne Gore Marko Kordić.

– Povukli smo Kordića iz Bačke jer smo ostali bez Popovića koji je napustio klub. Ovaj momak se nije proslavio na početku sezone u duelima s Hibernijansom, ali je veoma mlad, ima našu podršku i potrebno mu je da brani i stiče iskustvo.Četvrti golman je izuzetno perspektivni Emil Rockov pred kojim je budućnost, baš kao i pred malim, 202 cm visokim kadetskim reprezentativcem Vanjom Milinkovićem-Savićem.

Zanimljivo je da su nekadašnji članovi Vojvodine Aleksandar Kesić i Đorđe Lazović dokazali kvalitet čuvajući mreže Radničkog iz Niša, odnosno Javora iz Ivanjice. Ipak, u dresu Vojvodine nisu dobili pravu priliku.

– Nisu dobili šansu jer je tada prvi golman bio Nemanja Supić. Odlično je obavljao posao i nije bilo ama baš nikakvog razloga da ga diramo. Jeste, Kesić je otišao i bio sjajan pred golom Radničkog, dokazavši da je izrastao u odličnog golmana, baš kao i Lazović, koji je i dalje pod ugovorom s Vojvodinom i uspešan je na golu Ivanjičana. Uz to, ovaj momak je postao i standardni mladi reprezentativac Srbije, što najbolje govori o njegovom potencijalu – dodao je Todić.

Ako je suditi po svemu onome što je Saša Todić izrekao o golmanima Vojvodine, crveno-beli zaista nemaju nikakvog razloga da brinu o ovoj poziciji u timu. Em imaju odlične čuvare mreže, em im je trener Saša Todić o kojem, među kolegama, mogu da se čuju samo birane, lepe reči.

A. Predojević, Dnevnik Novi Sad